Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Πώς να τρώτε σωστά σύμφωνα με την ομάδα του αίματος σας



Συμβουλές βασισμένες σε επιστημονικές έρευνες για το πως να τρώτε σύμφωνα με την ομάδα αίματος σας.

Χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες, δίαιτες χαμηλών θερμίδων,διατροφή βασισμένη στα λαχανικά… Πιθανότατα τα έχετε δοκιμάσει όλα εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η απώλεια βάρους και η διατήρησή του μπορεί να είναι δύσκολο και απαιτείται χρόνος μέχρι να βρείτε ποιες είναι οι τροφές που λειτουργούν καλύτερα στο σώμα σας. Οι διάφορες δίαιτες λειτουργούν διαφορετικά στους ανθρώπους, αλλά αν δεν έχετε βρει αυτή που λειτουργεί για σας ακόμα, ίσως να είναι αυτή εδώ.

Όπως οι συνήθειες, οι χειρονομίες, οι κινήσεις και οι εκφράσεις του προσώπου μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητά σας, και έτσι μπορεί και η ομάδα του αίματος σας. Ο Δρ Peter J. D’Adamo δημιούργησε έναν οδηγό δίαιτας με βάση την ομάδα αίματος (Α, Β, Ο ή ΑΒ) που τρέχει στις φλέβες σας αλλά και την προσωπικότητα. ‘Όταν συζητάμε για δίαιτα, δεν μιλάμε απαραίτητα για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αυτό είναι ένα δευτερεύον όφελος από την τήρηση αυτής της διατροφής. Ο Δρ D’Adamo εξηγεί, ‘Βασικά, μιλάμε για την διατροφή στην πιο παραδοσιακή της έννοια, δηλαδή ένα τρόπο για να τρώμε.’

Τουλάχιστον, αυτό ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον σωστά; Βρείτε τι ομάδα αίματος είστε και συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για τις προτάσεις διατροφής σας!



Ομάδα Α

Σύμφωνα με τον οδηγό του Δρ D’ Adamo, όσοι έχετε ομάδα αίματος Α ‘ευνοείστε από μια δομημένη, ρυθμική, αρμονική ζωή που περιβάλλεται από μια θετική, υποστηρικτική κοινότητα’. Πιστεύει ότι ο τύπος σας θριαμβεύει σε μια χορτοφαγική διατροφή.

Για τους κρεατοφάγους, η μετάβαση σε μια φυτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ο Δρ D’ Adamo υποστηρίζει ότι ο τύπος Α πρέπει να τρώει τα φαγητά του σε όσο το δυνατόν πιο φυσική κατάσταση – τα τρόφιμα που είναι αγνά,φρέσκα και βιολογικά. ‘Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο κρίσιμη είναι αυτή η διατροφική ρύθμιση με το ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα του τύπου Α ,’ προειδοποιεί. ‘Με αυτή τη δίαιτα μπορείτε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αποφύγετε τυχόν βραχυκύκλωμα ή ανάπτυξη ασθενειών που απειλούν τη ζωή.’



Ομάδα Β

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος B ‘φέρουν το γενετικό δυναμικό για μεγάλη πλαστικότητα και την ικανότητα να ευδοκιμήσουν σε ευμετάβλητες συνθήκες. Τείνουν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε ολίσθηση εκτός ισορροπίας και μπορούν να παράγουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης σε στρεσογόνες καταστάσεις. Για τον τύπο Β ο οδηγός προτείνει ότι οι μεγαλύτεροι παράγοντες στην αύξηση του σωματικού βάρους είναι το καλαμπόκι, το σιτάρι,το φαγόπυρο, οι φακές, οι ντομάτες, τα φιστίκια, το σουσάμι και το κοτόπουλο, καθώς τα τρόφιμα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την μεταβολική διαδικασία στον Τύπο Β. Ο Δρ D’ Adamo πιστεύει ότι τα άτομα με αυτόν τον τύπο του αίματος θα πρέπει να αποφεύγουν το κοτόπουλο και να το αντικαταστήσουν με κατσίκι, αρνί,κουνέλι ή κυνήγι. Προτείνει επίσης την προσθήκη στην διατροφή τους των πράσινων λαχανικών και γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά.



Ομάδα AB

Σύμφωνα με τον Δρ D’ Adamo, ο τύπος AB έχει λίγα οξέα του στομάχου αλλά μια προσαρμογή στο κρέας, έτσι στερούνται το αρκετό οξύ του στομάχου για να μεταβολίσει το κρέας αποτελεσματικά, και καταλήγει να αποθηκεύεται ως λίπος. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ θα πρέπει να αποφεύγουν την καφεΐνη και το αλκοόλ, ειδικά όταν είναι σε μια αγχωτική κατάσταση. Ο Δρ D’ Adamo συνιστά τροφές όπως τόφου, θαλασσινά, γαλακτοκομικά και πράσινα λαχανικά για την απώλεια βάρους. ‘Αποφύγετε όλα τα καπνιστά ή παστά,’ προσθέτει. ‘Αυτά τα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου σε άτομα με χαμηλά επίπεδα του οξέος στο στομάχι. ‘Τα μικρότερα και πιο συχνά γεύματα μπορούν να εξουδετερώσουν τα πεπτικά προβλήματα στον τύπο ΑΒ.



Ομάδα Ο

Ο Δρ D’ Adamo εξηγεί ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος O τείνουν να έχουν υψηλότερο επίπεδο οξέων στο στομάχι και έχουν μια καλά ανεπτυγμένη ικανότητα να αφομοιώσουν τα γεύματα που περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος και μπορούν να αφομοιώσουν τα ζωικά προϊόντα πιο αποτελεσματικά. Προτείνεται στους τύπους Ο να αποφύγουν τους απλούς υδατάνθρακες,κυρίως από δημητριακά, καθώς μετατρέπονται πιο εύκολα σε λίπη και τριγλυκερίδια. Αντ ‘αυτών, ο Δρ D’ Adamo υποστηρίζει ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο πρέπει να εστιάσουν στο άπαχο, βιολογικό κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα, αποφεύγοντας παράλληλα το σιτάρι,τα γαλακτοκομικά, την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: