Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Τα παιδικά τραύματα καθορίζουν τα κιλά μας


Τα κορίτσια που στην παιδική ηλικία βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις στην οικογένεια, όπως το διαζύγιο των γονιών τους, η απόλυση ενός...
γονέα ή κάποιος θάνατος, έχουν αυξημένες πιθανότητες στην ενήλικη ζωή τους να αποκτήσουν περιττά κιλά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχουν επίσης πολλές πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη σε αντίθεση με τα κορίτσια που μεγαλώνουν σε ασφαλές και ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον.

Τα παραπάνω προκύπτουν από νέα αμερικανική έρευνα, ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτές οι δυσάρεστες εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν μόνο το γυναικείο φύλο.

Οι άνδρες δεν κινδυνεύουν από παχυσαρκία, έχουν όμως περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν εθισμό στο αλκοόλ.

«Το εντυπωσιακό είναι ότι το στρες της παιδικής ηλικίας είναι πιο καθοριστικό από το στρες της εφηβείας στο ζήτημα του σωματικού βάρος. Επίσης, έκπληξη προκαλεί και το πόσο διαφέρουν τα δύο φύλα στο θέμα αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Hui Liu.

Οι επιστήμονες εξέτασαν προσωπικά στοιχεία που αφορούσαν 3.617 ανθρώπους και τα οποία είχαν συγκεντρωθεί για τις ανάγκες μιας παλαιότερης έρευνας. Τότε οι ειδικοί είχαν παρακολουθήσει τους εθελοντές για ένα διάστημα 15 ετών και είχαν συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, στοιχεία που σχετίζονταν με περιστατικά άγχους που πιθανόν να είχαν βιώσει μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Η σοκολάτα είναι πιο νόστιμη όταν κάνουμε δίαιτα...


Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση, όταν κάνουμε δίαιτα, από το να «κλέψουμε» ένα κομματάκι σοκολάτα; Μάλλον όχι...

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις πραγματοποίησαν μελέτη στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εθελοντές, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Όπως δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Μάρκετινγκ», η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε τρία πειράματα.

Στο πρώτο χώρισαν ομάδα εθελοντών σε δύο υποομάδες και τους ζήτησαν να κοιτάξουν τα εξώφυλλα έξι περιοδικών.

Οι μισοί από αυτούς κοιτούσαν εξώφυλλα περιοδικών υγείας που μιλούσαν για την υγιεινή διατροφή και οι υπόλοιποι εξώφυλλα που δεν είχαν καμία σχέση με την υγιεινή διατροφή.

Κατόπιν τους έδωσαν μπάρες σοκολάτας. Όσοι είχαν μελετήσει τα εξώφυλλα με την υγιεινή διατροφή ανέφεραν πως οι σοκολάτες ήταν πιο νόστιμες.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές χώρισαν 100 φοιτητές σε τρεις ομάδες και τους ζήτησαν να περιγράψουν με λίγα λόγια από μία εμπειρία τους. Οι φοιτητές της πρώτης ομάδας έπρεπε να περιγράψουν κάτι που τους είχε προκαλέσει ενοχές, της δεύτερης κάτι που τους είχε προκαλέσει αηδία και της τρίτης ουδέτερα βιώματα.

Μετά το τέλος των περιγραφών, οι εθελοντές έφαγαν σοκολατάκια, τα οποία απεδείχθησαν πολύ πιο νόστιμα για όσους είχαν αναβιώσει τις στιγμές που τους είχαν προκαλέσει ενοχές.

Στο τρίτο πείραμα, οι ερευνητές προκάλεσαν ενοχές σε ομάδα γυναικών. Στη συνέχεια τους έδειξαν τα online προφίλ ελκυστικών ανδρών σε μία ιστοσελίδα γνωριμιών.

Όπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες αυτές αποκόμισαν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από το «οφθαλμόλουτρο» απ’ ό,τι άλλες γυναίκες, οι οποίες κοίταξαν τα ίδια προφίλ.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ενοχές και απόλαυση είναι αλληλένδετες στον εγκέφαλό μας», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κέλυ Γκόλντσμιθ, επίκουρη καθηγήτρια Μάρκετινγκ & Καταναλωτικής Συμπεριφοράς στο Northwestern.

«Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι πολύ συχνά στην πορεία της ζωής μας νιώθουμε ενοχές για πράγματα που μας ευχαριστούν ιδιαιτέρως. Αυτή η νοητική συσχέτιση με τον καιρό γίνεται μία αυτόματη αντίδραση, που υποσυνείδητα επηρεάζει πολλές αντιδράσεις μας», πρόσθεσε.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Βγήκε ραντεβού με κάποιον και της είπε ότι είναι χοντρή για τα γούστα του! Δείτε όμως τι του απάντησε…


Η Michelle Thomas πρόσφατα βγήκε ραντεβού με έναν άντρα που γνώρισε στη γνωστή εφαρμογή Tinder. Έφαγαν, ήπιαν και αντάλλαξαν και ένα φιλί στο τέλος της βραδιάς.

Όπως η ίδια ανέφερε στο blog της, το ραντεβού δεν ήταν συγκλονιστικό αλλά σίγουρα δεν περίμενε να λάβει ένα τέτοιο μήνυμα στο email της.

Στο αρκετά μεγάλο μήνυμά του, ο άντρας – που η Michelle αποκαλεί «Simon» – έγραψε πως παρότι του άρεσε πολύ το μυαλό, το πρόσωπο και η προσωπικότητά της, το σώμα της τον ξενέρωσε!


Θα σε παντρευόμουν αμέσως αν το σώμα σου ήταν πιο θηλυκό, γιατί πραγματικά είσαι μια μοναδική προσωπικότητα και το λατρεύω αυτό σε εσένα!

Ξαφνιασμένη η Michelle, άρχισε να αμφιβάλλει για τον εαυτό της. Ύστερα όμως από αρκετή σκέψη και ανάλυση, του απάντησε μέσω μιας ανάρτησης στο blog της.



Του είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που δεν τον ελκύει.


Αυτό που δεν είναι εντάξει όμως, είναι το γεγονός πως μετά από λίγες ώρες που κάναμε παρέα κάθισες και έγραψες αυτό το κατεβατό. «Έξυσες» μια πληγή που κάθε γυναίκα έχει ενδόμυχα από την εφηβεία της: ότι ασχέτως από το πόσο αστεία, έξυπνη, ευγενική, παθιασμένη, πιστή, αποφασιστική ή περιπετειώδης είναι, αν έχει έστω και ένα επιπλέον κιλό δε θα την θέλει κανείς.

Αυτό που την ενόχλησε περισσότερο, ήταν πως ένας άντρας που έχει μια κόρη 13 χρονών, μίλησε κατ” αυτό τον τρόπο σε μια γυναίκα.


Το μόνο που του ζήτησε είναι να φροντίσει να φερθεί καλά στην κόρη του.

Να την επαινείς για την εξυπνάδα και τη δημιουργικότητά της. Να την προτρέπεις να είναι ατρόμητη και δώσε της τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτύξει τον αυτοσεβασμό της, έτσι ώστε όταν μια μέρα κάποιος «μικρός», δυστυχισμένος άντρας προσπαθήσει να την «πατήσει», να μπορέσει να του απαντήσει όπως κάνω και εγώ τώρα.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Της είπαν ότι λόγω κιλών πρέπει να φοράει ένα μπικίνι. Δείτε όμως αυτή τι τους απάντησε…


Τον τελευταίο καιρό, η τάση του body positivity έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και όχι άδικα.

Το body positivity έχει να κάνει με την αποδοχή κάθε τύπου σώματος, γιατί κάθε σώμα είναι όμορφο και επιπλέον, ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να φοράει ό,τι του αρέσει και τον κάνει να νιώθει άνετα, χωρίς διακρίσεις.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν με αυτή την τάση, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την παχυσαρκία, αλλά καμία σχέση! Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας, να μη ντρεπόμαστε γι” αυτό ή για το τι φοράμε. Τόσο απλό!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το πολύ νερό σκοτώνει- Δείτε πόσο πρέπει να πίνετε


Το να πίνουμε λίγο νερό είναι εξίσου βλαβερό με το να πίνουμε πάρα πολύ νερό, προειδοποιούν οι ειδικοί. Για το λόγο αυτό, ένα πάνελ 17 ειδικών από όλο τον κόσμο κατάρτισε νέα οδηγία σχετικά με τα ασφαλή όρια κατανάλωσης νερού.

Η οδηγία συνοδεύεται από προειδοποιητικές κατευθυντήριες και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Journal of Sport Medicine.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να επανεκπαιδεύσουμε το ευρύ κοινό σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η υπερκατανάλωση νερού, όταν υπερβαίνει την ανάγκη να σβήσουμε τη δίψα μας, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής», δηλώνει η βασική συντάκτης της οδηγίας Δρ Tamara Hew-Butler, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όουκλαντ.

Οι αθλητές είναι αυτοί που κινδυνεύουν κυρίως από την υπερκατανάλωση νερού, γι' αυτό και η υπονατριαιμία της άσκησης ή αθλητική υπονατριαιμία (Exercise Associated Hyponatremia - ΕΑΗ) αποτελεί αναγνωρισμένο φαινόμενο στο χώρο της Ιατρικής.
Σύμφωνα με το πάνελ των ειδικών, τουλάχιστον 14 θάνατοι έχουν καταγραφεί μεταξύ αθλητών (μαραθωνοδρόμων, παικτών ποδοσφαίρου κ.α.) λόγω υπερκατανάλωσης νερού ή αθλητικών ποτών (sports drinks) κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Η αθλητική υπονατριαιμία διαπιστώνεται όταν τα νεφρά καταπονούνται υπερβολικά από τη μεγάλη ποσότητα υγρών που εισέρχονται στον οργανισμό, αδυνατώντας να τη διαχειριστούν αποτελεσματικά. Τα επίπεδα νατρίου που υπάρχουν φυσιολογικά στο σώμα διαταράσσονται λόγω της μεγάλης εισροής υγρών, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται διόγκωση των κυττάρων και σε σοβαρές περιπτώσεις το άτομο να οδηγείται στο θάνατο.

Τι προτείνουν οι ειδικοί
Η βασική οδηγία του πάνελ για να αποφευχθεί η υπονατριαιμία είναι εξαιρετικά απλή: Ακούμε το σώμα μας και πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε.
«Η αξιοποίηση του έμφυτου μηχανισμού που καθοδηγεί την κατανάλωση υγρών είναι μια στρατηγική που θα βοηθήσει να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση υγρών και η επακόλουθη υπονατριαιμία και παράλληλα να εξασφαλιστεί η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση», αναφέρει η οδηγία.
Ποια είναι τα συμπτώματα της αθλητικής υπονατριαιμίας
- ζαλάδα και τάση λιποθυμίας
- ναυτία
- πρήξιμο
- αύξηση του βάρους κατά τη γυμναστική

Σε σοβαρές περιπτώσεις εκδηλώνεται επίσης:
- τάση προς έμετο
- πονοκέφαλος
- πνευματική σύγχυση
- ευερεθιστότητα
- ντελίριο
- επιληπτική κρίση
- κώμα

Για επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού, το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά στους άνδρες να καταναλώνουν 3,7 λίτρα υγρών ημερησίως και στις γυναίκες να καταναλώνουν 2,7 λίτρα υγρών ημερησίως. Στα υγρά περιλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά και άλλες πηγές πέραν του νερού.

Για τους αθλητές που χάνουν επιπλέον υγρά μέσω της σωματικής άσκησης, συνιστάται να καταναλώνονται επιπλέον 1,5 με 2,5 ποτήρια υγρών (1 ποτήρι = 240 ml).

Πηγή: onmed.gr

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πρέπει κανείς να τρώει μετά τις 8 το βράδυ;


Εχουν αποδοθεί πολλές αρνητικές συνέπειες στη νυχτερινή κατανάλωση τροφής, όπως π.χ. αύξηση βάρους και ευκολότερη εναπόθεση σωματικού λίπους. Τι ισχύει τελικά;

Το ζήτημα της κατανάλωσης τροφίμων το βράδυ, μετά τις 8 μμ, έχει κατά καιρούς ενοχοποιηθεί για πολλά αρνητικά αποτελέσματα, χωρίς όμως τα επιστημονικά δεδομένα να τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ ή κατά του βραδινού φαγητού.

Καταρχήν η γενική σύσταση είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε ένα μεγάλο γεύμα κοντά στον ύπνο (είτε πρόκειται για βραδινό ή για μεσημεριανό ύπνο), καθώς μπορεί να προκληθούν προβλήματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, πέψης και απορρόφησης θρεπτικών συστατικών αλλά και επιδείνωση της ποιότητας του ύπνου, λόγω φόρτου εργασίας και υπεραιμάτωσης του γαστρεντερικού μας συστήματος. 

Αντίθετα, ένα μικρού όγκου γεύμα κοντά στον ύπνο, πλούσιο σε υδατάθρακες, έχει χαλαρωτική και ηρεμιστική επίδραση στον οργανισμό λόγω έκκρισης της ορμόνης σεροτονίνης με αποτέλεσμα ευκολότερο και καλύτερο ύπνο. Από την άλλη, ένα μεγάλο βραδινό γεύμα απορρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και συμβάλλει στην προδιάθεση για διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ αντίθετα ένα κατάλληλο μικρό γεύμα κοντά στον ύπνο (π.χ. ένα φρούτο) συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Η υπερέκκριση ινσουλίνης, που προκαλεί το μεγάλο γεύμα, αναστέλλει όντως την έκκριση αυξητικής ορμόνης τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου 4 πμ), μιας ορμόνης χρήσιμης για την υγεία και ευεξία.

Τέλος, επειδή συχνά σχετίζεται η λήψη τροφής μετά τις 8 μμ με αύξηση του σωματικού βάρους, η Αμερικανική Ακαδημία Διατροφής ξεκαθαρίζει επίσημα ότι οι θερμίδες έχουν την ίδια επίδραση στο σωματικό βάρος ανεξάρτητα από το σημείο της ημέρας κατά το οποίο θα καταναλωθούν.

Εν κατακλείδι, αν η νυχτερινή κατανάλωση τροφής περιλαμβάνει μικρά και υγιεινά σνακ δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό, ενώ ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να έχει αρνητικές προεκτάσεις.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Το junk food επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη


Όλοι γνωρίζουμε, ότι αν αρχίσουμε να το παρακάνουμε με τις επεξεργασμένες τροφές και το junk food η ζυγαριά μας θα αρχίσει να δείχνει… ολοένα και μεγαλύτερα νούμερα.

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, το junk food δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο το σωματικό μας βάρος, αλλά και τη λειτουργία του μυαλού.

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι τα τρανς-λιπαρά που περιέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με την απώλεια μνήμης στους άντρες.

Τα τρανς-λιπαρά προστίθενται στα τρόφιμα για τη βελτίωση της γεύσης, της υφής και της διάρκειας ζωής τους και είναι γνωστό ότι σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών.

Η νέα έρευνα αναφέρει ακόμη, ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τρανς-λιπαρών οδηγεί σε φτωχότερη μνήμη στους άντρες ηλικίας 45 ετών και κάτω.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι άντρες που ακολουθούσαν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ήταν πιο πιθανό να θυμούνται 12 λέξεις λιγότερες σε ένα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που απέφευγαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους τρόφιμα.

«Τα τρανς-λιπαρά συνδέονται πιο έντονα με χειρότερη μνήμη στους άνδρες κατά τη διάρκεια των πιο παραγωγικών τους χρόνων. Η κατανάλωση αυτών των ουσιών έχει αποδειχθεί σε προηγούμενες έρευνες ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά και τη διάθεση, δύο ακόμη πυλώνες της λειτουργίας του εγκεφάλου. Ωστόσο, απ’ όσο γνωρίζουμε δεν είχε αποδειχθεί κάποια σχέση με τη μνήμη ή τη γνωστική λειτουργία», εξήγησε η Dr Beatrice Golomb από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

«Εγώ συνηθίζω να λέω στους ασθενείς μου, ότι ενώ τα τρανς-λιπαρά αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, αλλά μειώνουν τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων», είπε ακόμη η ίδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, στην έρευνα συμμετείχαν 1.018 άντρες και γυναίκες, με τους άντρες να είναι κατά μέσο όρο από 45 ετών και κάτω.

Πηγή: newsbeast.gr

Και όμως το νερό παχαίνει!


Όλοι σου λένε ότι ένα από τα καλύτερα διατροφικά tips είναι να πίνεις όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο νερό, κάθε μέρα. Και εσύ το κάνεις. Σε βαθμό που σε λίγο θα πάρεις καλαμάκι και θα ρουφάς τη θάλασσα.

Ωστόσο, έχεις προσέξει πως πίνοντας πολύ νερό, η κοιλιά σου ολοένα και μεγαλώνει. Και μάντεψε. Δεν είναι από τα υγρά.

Τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης συνήθως περιέχουν BPA, ένα σύνηθες χημικό που ανήκει στου ενδοκρινικούς διαταράκτες. Τι σημαίνει αυτό αυτό; Ότι μπλοκάρει τον τρόπο με τον οποίο οι ορμόνες δουλεύουν. Και μία από αυτές τις ορμόνες, τα οιστρογόνα, μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους στην περιοχή της κοιλιάς, αν δεν βρίσκονται σε ισορροπία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να πίνεις νερό, αλλά να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς BPA-free παγούρια, τα οποία και θα τα γεμίζεις με εμφιαλωμένο νερό.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Είναι σωστό να επιβραβεύουμε το παιδί μας με τρόφιμα;


Δεν είναι λίγοι οι γονείς ότι στην προσπάθειά τους να φάει το παιδί σωστά του «τάζουν» ως επιβράβευση κάποιες αγαπημένες του, συνήθως...
όχι και τόσο υγιεινές, γεύσεις. Πρέπει λοιπόν να επιβραβεύουμε συχνά το παιδί μας με έπαθλα όπως μια σοκολάτα ή ένα σουβλάκι το βράδυ; Η απάντηση είναι πώς όχι, αν αυτό γίνεται συχνά.
Αποφύγετε την επιβράβευση του παιδιού με τρόφιμα που του αρέσουν. Με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται ως επιβράβευση, τα οποία συνήθως ανήκουν στην κατηγορία των «ανθυγιεινών» τροφίμων, γίνονται περισσότερο ελκυστικά για τα παιδιά.

Επιπλέον, η χρήση ενός τέτοιου τροφίμου προκειμένου να «πείσετε» το παιδί σας να δοκιμάσει ένα νέο τρόφιμο δε φαίνεται να βελτιώνει την αποδοχή του, καθώς έχει βρεθεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η προτίμηση των παιδιών για το νέο τρόφιμο μειώνεται.

Επομένως, χρησιμοποιήστε λεκτική επιβράβευση όταν το παιδί σας δοκιμάζει ένα νέο τρόφιμο, σύμφωνα με το neadiatrofis, δίνοντας έμφαση περισσότερο στη δοκιμή, παρά στην ποσότητα που καταναλώθηκε, καθώς έτσι θα ενθαρρύνετε το παιδί σας να δοκιμάσει ξανά το συγκεκριμένο τρόφιμο.

Πηγή: http://www.govastileto.gr/

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

To ήξερες; Αυτό είναι το φρούτο που κόβει την όρεξη "μαχαίρι"


Για μία ακόμη φορά, η φύση φαίνεται πως έχει προβλέψει για όλα...

Υπάρχουν φρούτα, η κατανάλωση των οποίων τονώνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να περιορίζει την όρεξή μας για τσιμπολόγημα αργότερα μέσα στην ημέρα…


Το πιο αποτελεσματικό απ’ όλα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loma Linda, στην Καλιφόρνια, είναι το… αβοκάντο!

Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό της πείνας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ινσουλίνης και το… τσιμπολόγημα, η ερευνητική ομάδα συνεργάστηκε με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησε να άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες.
Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα.


Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda, το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Τέλος, όπως παρατηρήθηκε, αν και η προσθήκη του αβοκάντο στη διατροφή των εθελοντών είχε ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περισσότερων θερμίδων, δεν υπήρξε αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.