Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Μόδα για παχουλούς...

Εφέτος παραβρέθηκα και εγώ στην γιορτή της μπύρας στο ΣΕΦ. Είδα πολλούς ανθρώπους γυναίκες και άνδρες, λεπτούς και παχουλούς, όμορφους και λιγότερο όμορφους. Οι γυναίκες όπως πάντα κοκέτες, καλά ντυμένες αν και μερικές με λίγο άστοχο ντύσιμο για ένα τέτοιο χώρο. Οι άντρες όμως ; Γιατί τόσο χάλι; Γιατί τόσο απρόσεκτοι; Γιατί τόσο απεριποίητοι; Μετά θα φταίνε οι γυναίκες αν σε κατηγορήσουν; Και μιλάω σε όλους αυτούς που έτρωγαν τα κοψίδια σαν γουρούνια, που έπιναν μπύρα και έτρεχε η μισή πάνω στα ρούχα, πάνω στα γένια... τι να πω Ειλικρινά μου θυμίσατε φωτογραφίες που έβλεπα στο δημοτικό με τους homo sapiens.
Και επιτέλους έρχομαι στην φάση της μόδας. Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους παχουλούς άντρες και λέω...

1. Η κοιλίτσα έξω είναι sexy μόνο για τις γυναίκες, σε εμάς δείχνει τα πόσα κιλά πήραμε και πλέον δεν μας κάνει το μπλουζάκι.

2. Τα στενά μπλουζάκια που διαγράφουν τις χάρες του σώματος δέν είναι για εμάς που έχουμε σωσιβιάκι και λιπαποθήκες στο στήθος. Είναι μόνο για κοριτσάκια με καλλίγραμμα κορμάκια όπως και για γυμνασμένους άντρες! ( Η κυρία που καθόταν πρώτο τραπέζι πίστα με τον αφαλό έξω και το σκίσιμο να φαίνεται το μπουτάκι, τα περίπου 100 κιλά και τα 3 πιάτα μπροστά της ε μάλλον δεν είναι το ιδανικό παράδειγμα)

3. Όταν θέλουμε ρίγες στα ρούχα μας εμείς οι παχουλοί , δεν φοράμε οριζόντιες ρίγες γιατί μας κάνουν να δείχνουμε διπλάσιοι. Επιλέγουμε κάθετες ριγούλες που έχουν δύο ιδιότητες. Μας δείχνουν και ποιο αδύνατους και πιο ψηλούς. ΄

4. Ο κλασικός τύπος που εμφανίζεται πάντα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με το sexy κοντό μπλουζάκι με έξω την κοιλίτσα αλλά και τις λευκές και κόκκινες οριζόντιες ρίγες είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

5. Επιλέγουμε λοιπόν πάντα κάθετες ρίγες.. λεπτές για καλό ντύσιμο και πιο χοντρές για το καθημερινό μας ρουχαλάκι.

6. Εντάξετε στο καθημερινό σας ντύσιμο το πουκάμισο. Είναι ένα ρούχο που δίνει πιο επίσημη αίσθηση, αν είναι και λίγο φαρδύ καλύπτει τις ατέλειες του σώματος. Όποτε και επίσημος και με καλυμμένες τις ατέλειες. (Θα με θυμηθείτε.. Θα δείτε ότι όλοι παίρνουν πιο σοβαρά έναν που φορά πουκάμισο ακόμα και στον καφέ παρά έναν με t-shirt*. Οι δικηγόροι για παράδειγμα αποφεύγουν τα t-shirt σαν ο διάολος το λιβάνι, γιατί; Μήπως γιατί πρέπει να εμπνέουν σοβαρότητα και πρέπει να κάνουν τους άλλους να τους εμπιστεύονται;)

* Το t-shirt ειδίκά όταν δεν είσαι καλός στους συνδυασμούς ρούχων-χρωμάτων μπορεί εύκολα να σε προδώσει όπως και όχι μόνο δείχνει τις ατέλειες του σώματος σου αλλά τις αναδεικνύει κιόλας. Ειδικά σε άντρες που έχουν ως λιπαποθήκη το στήθος τους, έχουν αυξημένο στήθος δηλαδή το t-shirt απλά δεν είναι γι' αυτούς !

Δεν υπάρχουν σχόλια: