Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Έξυπνο... καμουφλάζ για περιττά κιλά!

Ακόμα κι αν έχουμε αρκετά περιττά κιλά δεν σημαίνει πως πρέπει να μην ντυνόμαστε με την τελευταία λέξη της μόδας, ή να καμουφλάρουμε... το σώμα μας με άκομψα ρούχα! Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να κρύψουμε τα παραπανίσια κιλά με έξυπνο ντύσιμο! Το σωστό ντύσιμο τονίζει τα κάλλη μας και καμουφλάρει τις ατέλειες. Ας έχουμε αίσθηση της πραγματικής μας εικόνας, αλλα ας μην χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας...
Να τι μπορούν να κάνουν τα ρούχα μας:
* Οι κάθετες ρίγες προσθέτουν πόντους στο ύψος. Ποτέ δεν επιλέγουμε μπλούζες με οριζόντες και πλατιές ρίγες. Προτιμάμε τις κάθετες λεπτεπίλεπτες ρίγες. Στην ίδια λογική κινούντε τα μακριά κασκόλ και τα κολιέ
* Το μονόχρωμο αδυνατίζει, Ότι και να είναι αυτό...
* Τα σκούρα χρώματα επίσης αδυνατίζουν. Αν θέλετε κάτι πιο ζωηρό βάλτε το σ3ε μπλούζα. Απο κάτω φορέστε και πάλι κάτι σκούρο. Φοράμε μπλούζες με φούστες ή παντελόνια της ίδιας απόχρωσης ή καλύτερα φορέματα, αποφεύγοντας τα φανταχτερά prints ή τα τεράστια μοτίβα, εκτός αν είναι μικρά και διακριτικά. Αποφεύγουμε τα πλεκτά μπλουζάκια με πολύ χοντρή πλέξη, που έτσι και αλλιώς προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα μας. Δεν φοράμε παντελόνια με πιέτες, αλλα προτιμάμε τα παντελόνια σε ίσια γραμμή. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι πιέτες παχαίνουν ιδιαίτερα, ειδικά αν το πρόβλημα μας είναι εστιιασμένο στην περιοχή της... περιφέρειας.
* Τα V μπλουζάκια κάνουν το λαιμό μακρύτερο. Τα ντεκολτέ μας κολακευει και κάνει την σιλουέτα μας να φαίνεται πιο ισορροπιμένη. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοιχτά πουκάμισα. Αποφεύγουμε οτιδήποτε με κλειστή λαιμόκοψη και προτιμάμε να έχουμε το πουκάμισο μας έξω απο το παντελόνι!
* Τα ψηλά τακούνια μακραίνουν και λεπταίνουν τα πόδια. Αν έχετε μεγάλο πέλμα προτιμήστε τα ψηλά και χοντρά τακούνια. Ξεχάστε τα... στιλέτο!
=============================
Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε με γνώμονα την γυναίκα αλλά τα ίδια σε γενικές γραμμές ισχύουν και για τους άντρες.
Πότε δεν ξεχνάμε ότι... Δεν πάμε με την μόδα αλλά με ότι μας πάει και νιώθουμε ότι μας κολακεύει!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φοράμε οτι μας αρέσει, δεν μας προσβάλλει, μας κάνει να αιθανόμαστε άνετα και σέξι και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση...
Η αισθητική είναι θέμα καθαρά προσωπικό...

Ανώνυμος είπε...

τώρα που το ξαναδιαβάζω ένα έχω να πώ...ΖΗΤΩ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΡΙΓΕΣ

korinoskilo είπε...

οριζοντιες ναι οι αλλες ειναι για τους φυλακισμενους :Ρ

_Korinaki_ είπε...

Κάνε και μια ενδυματολογική πρόταση για κοπέλα με σωματότυπο "μήλο"...
Ευχαριστώ!