Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ερευνητές εστίασαν στο «ωράριο» της συναισθηματικής πείνας



Η παράλειψη πρωινού αυξάνει την πιθανότητα κατανάλωσης σνακ στην συνέχεια της ημέρας

Μπορεί η συναισθηματική πείνα να έχει ώρα; Και όμως μπορεί! Είναι η ώρα που αισθανόμαστε ευάλωτοι και φορτισμένοι, όπως για παράδειγμα το απόγευμα της Κυριακής, δηλαδή πριν την τσαγκαροδευτέρα, που πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά.

Τα αποτελέσματα έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 750 άνθρωποι και αφορούσε το «ωράριο» της συναισθηματικής πείνας είναι εντυπωσιακά:

-Οι μισοί περίπου (48%) είναι πιο επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα ανθυγιεινών σνακ (π.χ. πατακάκια, κέικ) μεταξύ 19:00 και 22:00 της Κυριακής.
-Μια άλλη ζώνη διαιτητικού κινδύνου είναι το διάστημα από τις 15:00 έως τις 17:00 της ίδιας μέρας.
-Το 65% δήλωσε ότι η παράλειψη του πρωινού αυξάνει την πιθανότητα κατανάλωσης σνακ στη συνέχεια της μέρας.
-Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το γεύμα στο οποίο είναι πιο πιθανό να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες από το κανονικό είναι το βραδινό, ενώ μόλις το 3% επέλεξε το πρωινό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη στροφή μας στο comfort food παίζει η διάθεσή μας, αλλά και το να τρώμε το μεσημεριανό μας στο γραφείο. 

Έτσι, το 65% των συμμετεχόντων είπε ότι ήταν πιο πιθανό να καταφύγει στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ έπειτα από μια άσχημη μέρα στο γραφείο και οι μισοί από εκείνους που έτρωγαν μεσημεριανό στο γραφείο είπαν ότι η συνήθεια αυτή έχει σαν αποτέλεσμα στη συνέχεια να καταναλώνουν περισσότερο φαγητό. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από εταιρία διατροφικών συμπληρωμάτων.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: