Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται το τέλος για το «σωσίβιο» στην κοιλιά;


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον τρόπο για να διαλύσουν το «περίσσευμα» ενέργειας στην κοιλιά με θερμότητα και να εξαφανίσουν έτσι το περίσσευμα λίπους που συγκεντρώνεται στην περιοχή. 

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο περιοδικό Nature, πιστεύουν, σύμφωνα με την MailOnline, ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο για να «λιώνουν» το περίσσιο «λευκό» λίπος, μετατρέποντάς το σε «καφέ», καθώς αυτά έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν την ενέργεια σε θερμότητα. 

Συγκεκριμένα, μετά από πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο χρήσης της αδενοσίνης, μιας ουσίας που ενεργοποιεί τα καφέ λιπώδη κύτταρα και απελευθερώνεται όταν το άτομο νιώθει στρες. 

«Αν μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα καφέ λιποκύτταρα ή να μετατρέψουμε τα λευκά λιποκύτταρα σε καφέ, τότε ίσως να είναι δυνατό να απλοποιήσουμε τη διαδικασία “λιωσίματος” της περίσσειας λίπους στον οργανισμό» είπε ο καθηγητής Alexander Pfeifer από το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: