Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πώς είναι να τρως μόνο 500 θερμίδες την ημέρα

Ολο και περισσότερες γυναίκες της πασαρέλας αποφασίζουν να απαρνηθούν την αιματηρή δίαιτα και να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι το μοντέλο Liz Golden-Bhojwani η οποία αποφάσισε να αποκαλύψει πώς ήταν η ζωή της πριν και μετά.
Ανέβασε στο Instagram δύο φωτογραφίες, με τρία χρόνια διαφορά μεταξύ τους. Η πρώτη, σε ασπρόμαυρο, δείχνει την Liz στο αποκορύφωμα της καριέρας της ως μοντέλο, την εποχή που την θεωρούσαν ως το νέο αστέρι του περιοδικού Vogue. Η δεύτερη την δείχνει όπως είναι σήμερα.


Πώς κατόρθωνε να είναι τόσο αδύνατη; Το εξηγεί η ίδια σε μια γραμμή: «Το 2012 έτρωγα περίπου 500 θερμίδες την ημέρα».
Αλλά δεν κατόρθωνε να καλμάρει την πείνα της και να διατηρήσει τη σιλουέτα που έπρεπε για να συμμετέχει στα ντεφιλές των Fashion Week. Γρήγορα, η Liz βρέθηκε σε έναν κυκλώνα, αμφιβάλλοντας για τον εαυτό της.

«Πίστευα ότι ήμουν νοητικά αδύναμη, ότι δεν μου άρεσε πραγματικά αυτό το επάγγελμα ή ότι δεν το επιθυμούσα όσο έπρεπε. Τάβαζα με τον εαυτό μου, έλεγα ότι έχω αποτύχει. Πολλά πράγματα μπορούσα να πετύχω, αλλά τα εγκατέλειπα γιατί δεν μπορούσα να ξεφύγω από τον χειρότερο εχθρό μου, ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ», γράφει.

Αναγκάστηκε έτσι να διακόψει για ένα διάστημα την καριέρα μοντέλου και συνειδητοποίησε ότι τα κιλά της δεν ήταν σύμφωνα με τα όνειρά της για τη ζωή. «Και μια μέρα σκέφτηκα «Γιατί παλεύω εναντίον του σώματός μου; Γιατί δεν πάω στην δική του κατεύθυνση; Μήπως να σταματήσω να πιέζομαι και απλά να ακούω το σώμα μου; Και αυτό έκανα. Σιγά σιγά απέκτησα το πραγματικό μου σώμα. Το φυσικό μου εγώ, όχι το αναγκαστικό μου εγώ».

«Το σώμα μου δεν είναι τέλειο, δεν είναι έτοιμο να ανέβει σε ένα ντεφιλέ ή να είναι μοντέλο στην Victoria's Secret. Δεν είναι το καλύτερο. Αλλά είναι το δικό μου και η ψυχή μου είναι ευτυχισμένη», γράφει.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: