Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Βγήκε το εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας;


Θα μπορούσε κανείς κάνοντας μία ένεση να χάσει πάνω από έξι κιλά μέσα σ΄ένα μήνα χωρίς να ...
κουνήσει ούτε το μικρό του δακτυλάκι;

Βρετανοί επιστήμονες παρασκεύασαν ένα εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας το οποίο,όπως ισχυρίζονται,είναι η πιο «συναρπαστική» θεραπεία μέχρι σήμερα για την ασθένεια που πλήττει άνδρες και γυναίκες,ανεξαρτήτου ηλικίας. 


Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου,δοκιμάζεται ήδη σε ανθρώπους. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν πως θα είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά σε πέντε χρόνια. 



Πώς λειτουργεί το εμβόλιο 

Με το εμβόλιο εγχύονται τρεις ορμόνες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταναλώνουν κατά 30% λιγότερη ποσότητα φαγητού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φάρμακο ήταν τόσο επιτυχημένο στις δοκιμές που ορισμένα από τα άτομα ήταν σε θέση να σταματήσουν να παίρνουν το φάρμακο για τον διαβήτη. 

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 20 ασθενών στους οποίους χορηγήθηκαν τρεις ορμόνες μέσω ενός έμπλαστρου και μιας αντλίας. Τα άτομα αυτά έχασαν σε ένα μήνα από 1,8 έως 8,6 κιλά.

Ο καθηγητής σερ Στιβ Μπλουμ,επικεφαλής ερευνητής και επικεφαλής στο τμήμα Διαβήτη, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Imperial College, δήλωσε ότι τα ευρήματα έδωσαν ελπίδα για τη δημιουργία μιας θεραπείας σε πέντε χρόνια που θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική για την απώλειας βάρους με την χειρουργική επέμβαση. 

«Το νέο φάρμακο βάζει φρένο στην όρεξη των παχύσαρκων» 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Daily Telegraph», ο Βρετανός καθηγητής δηλώνει: «Θα είναι ο πιο συναρπαστική θεραπεία κατά της παχυσαρκίας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα».

Ακόμη ένα όπλο φαίνεται ότι μπαίνει στη φαρέτρα της επιστήμης σε ότι αφορά την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας,κυρίως βέβαια στις χώρες της Δύσης. 

Το νέο φάρμακο βάζει φρένο στην όρεξη των παχύσαρκων για φαγητό μειώνοντας τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνουν από τις τροφές. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η νέα μορφή φαρμακευτικής καταπολέμησης της παχυσαρκίας περιλαμβάνει φυσικές ορμόνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου και ταυτοχρόνως λειτουργούν ως... αντιορεκτικά.


Πηγή: www.e-eidhseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: