Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ο 1 στους 4 που γράφεται στο γυμναστήριο, παχαίνει. Γιατί η γυμναστική μπορεί να προσθέσει κιλά;


Το 25% όσων πηγαίνουν γυμναστήριο, παίρνουν κιλά το πρώτο διάστημα άσκησης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι η γυμναστική δεν μπορεί να κάνει θαύματα από μόνη της, αλλά χρειάζεται και σωστή διατροφή. Η σωματική άσκηση βελτιώνει την υγεία, αλλά δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζει και την απώλεια βάρους.


Αυτό συμβαίνει, γιατί οι αθλούμενοι επαναπαύονται μετά τη γυμναστική, νιώθουν ότι έχουν κάψει πολλές θερμίδες και έτσι τρώνε περισσότερες θερμίδες και σνακ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έτρωγαν. Παράλληλα, επειδή καταναλώνουν πολύ ενέργεια, κατά τη διάρκεια της άσκησης, έχουν περισσότερη όρεξη για φαγητό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική εταιρία με συμπληρώματα διατροφής Forza Supplements, το 25% των ατόμων που πάνε στο γυμναστήριο παίρνουν βάρος όταν ξεκινήσουν συστηματική άσκηση, το 49% διατηρείται στα ίδια κιλά και το 27% χάνει βάρος.Το 25% όσων πηγαίνουν γυμναστήριο, παίρνουν κιλά το πρώτο διάστημα άσκησης, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι τέσσερις στους δέκα καίνε 300-500 θερμίδες με μια ώρα έντονης προπόνησης στο γυμναστήριο, ενώ οι υπόλοιποι 100-300 θερμίδες. Έτσι, είναι πιθανό το σνακ που θα φάνε μετά το γυμναστήριο για να επιβραβεύσουν τον εαυτό τους, να έχει περισσότερες θερμίδες από αυτές που έκαψαν.
Πολλοί πηγαίνουν γυμναστήριο πριν να πάνε για φαγητό, γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα αντισταθμίσουν τις θερμίδες που θα πάρουν μετά.

«Πολλοί πηγαίνουν γυμναστήριο γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους και τις διατροφικές τους συνήθειες» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Οι γυμναστές συμβουλεύουν να τρώμε μετά το γυμναστήριο το πολύ τις μισές θερμίδες από αυτές που κάηκαν από την άθληση. Για παράδειγμα, αν κάψετε 300 θερμίδες, πρέπει να φάτε ένα σνακ που να μην ξεπερνά τις 150 θερμίδες και φυσικά αυτό να είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: