Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τα υπερφαγικά επεισόδια και κυρίως τη θέλησή μας για γλυκά...


Για να αποφύγουμε τα υπερφαγικά επεισόδια θα πρέπει να φροντίσουμε να τρώμε μικρά τακτικά γεύματα και σωστά συνδυασμένα. Θα πρέπει να τρώμε πρωινό, δεκατιανόμεσημεριανόαπογευματινό και βραδινό κάθε τρεις περίπου ώρες. Θα πρέπει να αποφύγουμε την κατανάλωση απλών υδατανθράκων (π.χ. λευκό αλεύρι, αρτοσκευάσματα, ζάχαρη) και να κάνουμε αντικατάσταση με σύνθετους (δημητριακά, ρύζι καστανό, ζυμαρικά ολικής άλεσης)Δεν πρέπει να ακολουθούμε ακραία διατροφικά σχήματα (δίαιτες με υποκατάστατα, πρωτεϊνικές κ.τ.λ.), γιατί είναι σίγουρο ότι μετά την ολοκλήρωσή τους η επιθυμία μας για γλυκά και φαγητό θα είναι ανεξέλεγκτη. Τίποτα δεν θεωρείται απαγορευτικό στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής.

Καλές εναλλακτικές για γλυκό είναι οι ακόλουθες:
- Μια δροσερή φρουτοσαλάτα με ποικιλία φρούτων μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς
- Ζελέ light με φρέσκα φρούτα (1/ημέρα)
- Γιαούρτι με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς
- Γιαούρτι με μέλι ή μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού
- Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα 1,5%
- Μαύρη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς
- Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως με φρούτα ή με σοκολάτα
- Αποξηραμένα φρούτα
- Κακάο ρόφημα αναμεμειγμένη με κρύο ή ζεστό γάλα 1,5%
- 1-2 μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής αλέσεως ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη ή πολυδημητριακά μπισκότα
- Επιδόρπια χωρίς ζάχαρη με φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: