Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Όσο καθυστερούμε το γεύμα... αυξάνεται το βάρος μας!


Δεν είναι μόνο η ποσότητα του φαγητού και το είδος που μας κάνει να παίρνουμε επιπλέον κιλά αλλά και η ώρα που αποφασίζουμε να γευματίσουμε.

Έτσι λοιπόν είναι καλύτερα για όποια μας αποφασίσει να κάνει δίαιτα να ρίχνει... κλεφτές ματιές στο ρολόι της!

Αν καθυστερούμε το μεσημεριανό φαγητό μετά τις 3 το μεσημέρι, κινδυνεύουμε να δούμε να μεγαλώνει το "σωσίβιο"...

Το επιβεβαιώνει η έρευνα που έγινε στο "Brigham and Women's Hospital" της Βοστώνης και του πανεπιστημίου "Murcia" της Ισπανίας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "International Journal of Obesity".

Από την μελέτη φαίνεται επίσης πως όσες κάνουν δίαιτα και προγραμματίζουν το γεύμα τους πριν από τις 15.00, έχασαν περίπου 30% σε σχέση με εκείνες που αντίθετα έτρωγαν αργότερα.

Η έρευνα παρακολούθησε 420 εθελοντές που έλεγχαν τη διατροφή τους για μια περίοδο 20 εβδομάδων.

Οι μισοί από τους εθελοντές, πραγματοποιούσαν καθημερινά το γεύμα τους πριν από τις 3 το μεσημέρι και έχασαν 9,9 κιλά, σχεδόν 2,5 κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους μισούς που καθυστερούσαν, που έχασαν 7,7 κιλά.

Τα αποτελέσματα δείχνουν όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα πως:

"Όσο πιο αργά τρώμε τόσο πιο αργός γίνεται ο μεταβολισμός μας σε σχέση με εκείνους που γευματίζουν νωρίτερα. Αυτό μας προτρέπει στο συμπέρασμα πως όσο μεγαλύτερο είναι το διάλειμμα μεταξύ των δυο κυρίων γευμάτων της μέρας μας, τόσο το καλύτερο για το διαιτητικό μας πρόγραμμα, αφού πρόκειται για πολύ σημαντικό παράγοντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: