Σύμφωνα με έρευνα του Norwegian University of Life Sciences η κατανάλωση - με μέτρο ασφαλώς- συμβάλλει στην απώλεια βάρους μειώνοντας την όρεξη για φαγητό. Οπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, όταν οι μέλισσες κατανάλωναν ρεσβερατρόλη, συστατικό που περιέχεται στο κόκκινο κρασί, έτρωγαν λιγότερη ποσότητα φαγητού αμέσως μετά.
Παρά το γεγονός ότι σε φυσιολογικές συνθήκες τρώνε μεγάλες ποσότητες τροφών που περιέχουν πολλή ζάχαρη, οι μέλισσες στις οποίες χορηγήθηκε ρεσβερατρόλη πριν από το φαγητό τους σταματούσαν να τρώνε αμέσως μόλις κατανάλωσαν ποσότητα ικανή να καλύψει τις ενεργειακές τους απαιτήσεις.Επιπλέον, άρχισαν ξαφνικά να αδιαφορούν για τα αραιωμένα διαλύματα ζάχαρης, γεγονός που μαρτυρά ότι έγιναν λιγότερο ευαίσθητες σε αυτά.
«Εξετάσαμε την ευαισθησία των μελισσών στη ζάχαρη και την επιθυμία τους να την καταναλώσουν, επειδή ό,τι τρώμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της σωματικής μας υγείας» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Γκρο Αμντάμ, εξηγώντας ότι η ζάχαρη αποτελεί αγαπημένη τροφή για τις μέλισσες, αλλά δεν κάνει καλό στην υγεία τους.
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη μπορούσε να καταπολεμήσει την παχυσαρκία, μιμούμενη τα αποτελέσματα μιας διατροφής χαμηλής σε λιπαρά και βοηθώντας στην πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.
Επιμέλεια Γιάννα Παλαιτσάκη
Πηγή: espressonews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου