Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι γυναίκες χάνουν λίπος δυσκολότερα από τους άνδρες


Κακά τα νέα για τις γυναίκες που θέλουν να γυμνάζονται με τους συντρόφους τους. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσον αφορά την γυμναστική...
όλα είναι υπέρ των ανδρών. Οι γυναίκες πρέπει να αθλούνται πολύ περισσότερο για να έχουν τα ίδια οφέλη με τους άνδρες και με την δίαιτα και με την άσκηση.

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι που έβαλαν παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες στο ίδιο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες έχαναν κιλά και έφτιαχναν μύες πιο γρήγορα.

Και κατέληξαν ότι οι άνδρες μπορούν να χάσουν γρήγορα μόνο με την άσκηση, αλλά για να καταφέρουν οι γυναίκες τα ίδια αποτελέσματα πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα και δίαιτα.

Κατά την διάρκεια του πειράματος, η καθηγητής Jill Kanaley μελέτησε τον καριδακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση 75 ανδρών και γυναικών με διαβήτη τύπου 2. 

Όλοι ακολούθησαν το ίδιο πρόγραμμα αεροβικής για 16 εβδομάδες. Δούλεψαν όλοι στο 65% της δυνατής προσπάθειας τους. Οι άνδρες όμως επωφελήθηκαν περισσότερο. Έχασαν περισσότερα κιλά και είχαν περισσότερη αντοχή. Αυτό οφείλεται απλά στο ότι οι άνδρες έχουν περισσότερους μυς από ότι οι γυναίκες και άρα γρηγορότερο μεταβολισμό.

Αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς σημαίνει πως οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες. Αυτό δείχνει ότι δυστυχώς οι γυναίκες πρέπει να κάνουν δίαιτα αν θέλουν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με έναν άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: