Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μια διατροφική συνήθεια των Γάλλων που θα σας εκπλήξει

Μια μελέτη που έγινε πρόσφατα ανακάλυψε πως παρότι οι Γάλλοι συσχετίζουν το φαγητό με την απόλαυση (και όχι απαραίτητα με την υγεία)...

οι δείκτες παχυσαρκίας της χώρας είναι από τους χαμηλότερους παγκοσμίως. Αντιθέτως, και αρκετά ειρωνικά, οι Αμερικάνοι που είναι πιο fitness freaks και συνδέουν το φαγητό κυρίως με την υγεία, έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και δεν ευχαριστιούνται το φαγητό τους. 

Τι μας λέει αυτό;
Πως είναι αντί να φάτε μια μεγάλη ποσότητα από ένα «υγιεινό» σνακ όπως το frozen yogurt, επιλέξτε μια μικρή ποσότητα από ένα αγαπημένο σας σνακ, όπως μια τρούφα με πλούσια μαύρη σοκολάτα, και απολαύστε το μέχρι το τέλος. Έτσι και θα είστε ευτυχισμένοι με το φαγητό σας και χορτασμένοι από τις λιγούρες σας, χωρίς να το παρακάνετε και να επιβαρύνετε το σώμα σας. 

Θα πρέπει, ωστόσο, να αποφεύγετε τα καθημερινά σφολιατοειδή όπως τα κρουασάν βουτύρου που είναι γεμάτα με απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη και λίπη. Προτιμήστε πιο θρεπτικές επιλογές, όπως γκρανόλα με γιαούρτι για πρωινό κάθε μέρα, και φυλάξτε το κρουασάν για τις στιγμές που θα το έχετε πραγματικά ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: