Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Oι πλούσιες σε πρωτείνη τροφές αδυνατίζουν πιο αποτελεσματικά από τις αυστηρές δίαιτες Πηγή: www.lifo.gr

Magnify Image

Η Janet Walberg Rankin, PhD του Τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου, Τροφίμων και Άσκησης του πανεπιστημίου Virginia Tech, έγραψε ένα άρθρο το οποίο εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, όπως γράφει η Huffington Post. 

Η ερευνήτρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μικρή μείωση των θερμίδων σε συνδυασμό με κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις αυστηρές δίαιτες. 

 Επιπλέον, συνιστά αερόβια άσκηση μέτριας έντασης τρεις έως πέντε μέρες την εβδομάδα για μια πιο υγιή φυσική κατάσταση. 

Σχετικά με τη διατροφή η Dr. Rankin γράφει ότι οι περισσότεροι οργανισμοί και κρατικοί φορείς συνιστούν μείωση των θερμίδων κατά 500 έως 1.000 ανά ημέρα. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων ημερησίως σπάνια καταφέρνουν να διατηρήσουν το βάρος τους, γιατί είναι πιο δύσκολο να τηρήσουν ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα.

Βραχυπρόθεσμες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η λήψη πρωτεΐνης οδηγεί σε ένα αίσθημα πληρότητας , το οποίο βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να τρώνε λιγότερες θερμίδες . 

 Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα συχνά μικρά γεύματα δεν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Η Dr. Rankin συνιστά τρία τακτικά γεύματα, όλα με πρωτεΐνη, με σνακ επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, αν είναι απαραίτητα. 

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία από κλινικές δοκιμές, τα 250 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας άσκησης είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους και βάρους. 

Το άρθρο της Dr. Rankin δημοσιεύτηκε στο American Journal of Lifestyle Medicine τον Οκτώβριο. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: