Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Είστε γύρω στα 30; Ξεκινήστε δίαιτα

Για να είναι μια δίαιτα αποτελεσματική δεν έχει σημασία μόνο τι καταναλώνουμε και τι αποφεύγουμε - Βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια δίαιτα...


Έχετε μερικά παραπανίσια κιλά και θέλετε να χάσετε βάρος; Σε μια δίαιτα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι παίζει ρόλο σε ποιον επιστήμονα απευθυνόμαστε, ποια εποχή αρχίζουμε τη δίαιτα και ποιας μορφής είναι η δίαιτα που κάνουμε, αν δηλαδή βασίζεται στους υδατάνθρακες, στις πρωτεΐνες ή και σε άλλους παράγοντες.

Όμως μια νέα Βρετανική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για την εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Forza, έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις δίαιτες, τονίζοντας ότι η ηλικία που αρχίζει κάποιος δίαιτα παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά της.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι δήλωσαν στο συντριπτικό ποσοστό του 82%, ότι η καλύτερη ηλικία για να κάνει κάποιος δίαιτα είναι μεταξύ των ηλικιών 30 με 35. Οι γυναίκες τόνισαν σε ποσοστό 37% ότι θα έκαναν δίαιτα σε αυτές τις ηλικίες, θεωρώντας ιδανικότερη ηλικία τα 32 έτη, ενώ οι άνδρες υποστήριξαν σε ποσοστό 36%, ότι η ιδανική ηλικία για να αρχίσουν μια δίαιτα είναι τα 31 έτη.

Οι Βρετανοί, «κολλημένοι» με το πριγκιπικό ζεύγος της χώρας τους, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την δούκισα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, που έχουν αντίστοιχα ηλικία, 32 και 31 έτη, υποστήριξαν ότι οι ηλικίες του δημοφιλούς ζευγαριού είναι οι πλέον κατάλληλες για να ξεκινήσει κάποιος μια επιτυχημένη δίαιτα.

Αλλά και η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, που είναι 32 ετών, έχει ίσως επηρεάσει λίγο τους Βρετανούς στις αποφάσεις τους για το πότε θα αποκτήσουν πιο κομψή σιλουέτα!

Όμως πέρα από το πριγκιπικό ζεύγος, υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί λόγοι που οδηγούν τους «φλεγματικούς» Βρετανούς να θεωρούν ότι η ηλικία γύρω στα 30 είναι η καλύτερη για να αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα πιο επιθυμητό κορμί.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν ότι αφού έχουν παντρευτεί και έχουν γίνει μητέρες γύρω στα 28 με 30, έχουν την ωριμότητα να ξεκινήσουν μια δίαιτα, τους κανόνες της οποίας θα τηρήσουν. Στα 20 χρόνια οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι «δεν είχαν μυαλό» για δίαιτες επειδή έβγαιναν έξω συχνότερα για φαγητό και ποτό!

Αλλά και η ηλικία των 40 και των 50 δεν θεωρείται η κατάλληλη για να αποφασίσει κάποιος να βελτιώσει το σώμα του, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι στη μέση ηλικία πιστεύουν ότι γεράζουν και δεν ανησυχούν τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Η έρευνα κατέδειξε ότι η ηλικία γύρω στα τριάντα είναι ένα «σημείο καμπής» για τους περισσότερους ανθρώπους που περνούν από την ανεμελιά των 20 σε μια ηλικία που μπορεί ευκολότερα να υπακούσει σε κανόνες, ενώ ακόμα βρίσκεται μακριά από τα γηρατειά.

Ο γάμος, που τελούν συνήθως οι Βρετανοί γύρω στα 30, είναι ένας ισχυρός παράγοντας για να αποκτήσουν καλό σώμα, ενώ η εξήγηση στο γιατί οι άνδρες θεωρούν τα 31 ιδανική ηλικία για να αρχίσουν μια δίαιτα, ενώ οι γυναίκες πιστεύουν ότι τα 32 είναι η «ηλικία- σταθμός» για να αποκτήσουν καλύτερο σώμα, οφείλεται στο ό,τι τα 30 είναι μια «κρίσιμη καμπή» πιο πολύ για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: