Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Ένας χρόνος χωρίς ζάχαρη»

«Ένας χρόνος χωρίς ζάχαρη» είναι το βιβλίο που έγραψε η Αμερικανίδα Eve Schaub μετά από την εμπειρία που έζησε η ίδια και η οικογένειά της, όταν... πέρασαν όλο το 2011 χωρίς να καταναλώσουν καθόλου ζάχαρη στη διατροφή τους.


Η Eve δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Ένας χρόνος χωρίς ζάχαρη», ότι πήρε την απόφαση να αφαιρέσει από τη διατροφή της ίδιας και της οικογένειάς της τη ζάχαρη, μετά από ένα βίντεο που παρακολούθησε, στο οποίο ένας παιδίατρος - ενδοκρινολόγος εξηγούσε τις βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης στα παιδιά.

Η ίδια έχοντας δύο κόρες, την 6χρονη Greta και την 11χρονη Ilsa, δήλωσε αποφασισμένη να «πειραματιστεί» για ένα χρόνο και ολόκληρο το 2011 η οικογένεια έμεινε μακριά από την κατανάλωση ζάχαρης, με μικρές εξαιρέσεις από τον κανόνα για μία φορά το μήνα... Η Eve επέτρεπε στον εαυτό της ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ένα μικρό γλυκό για τα παιδιά, μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις!

Ποια ήταν όμως η αντίδραση των δύο κοριτσιών όταν η μητέρα τους τα παρακίνησε να στερηθούν για ένα χρόνο διάφορες λιχουδιές; Η συγγραφέας του βιβλίου «Ένας χρόνος χωρίς ζάχαρη» εξηγεί ότι αν και η μικρότερη κόρη αντιμετώπισε τη στέρηση από την ζάχαρη σαν παιχνίδι, η μεγαλύτερη αντέδρασε στην αρχή και μόνο όταν η μητέρα της την προέτρεψε να καταγράψει τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά της σε ένα ημερολόγιο, το κορίτσι έδειξε να πείθεται και να ακολουθεί τα διατροφικά βήματα της οικογένειας.

Η συγγραφέας εξηγεί ότι η έκπληξη για την ίδια αλλά και για όλη την οικογένεια ήταν την πρωτοχρονιά του 2012... Τότε που η ίδια αλλά και οι στενοί φίλοι της οικογένειας νόμιζαν ότι θα έτρεχαν στο σούπερ μάρκετ να καταναλώσουν οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη. Και όμως αυτό δεν συνέβη. Η Eve υποστηρίζει ότι μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τόσο πολύ οι διατροφικές συνήθειες της ίδιας, του συζύγου και των παιδιών της, που αντί να ορμήσουν σε ένα λαχταριστό κέικ, προτίμησαν απλά ένα σορμπέ φρούτων!

Η οικογένεια Schaub δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα παχυσαρκίας και αυτό είναι κάτι που η νεαρή μητέρα θέλει να τονίσει. Η ίδια λέει ότι δεν χρειάζεται να είσαι διατροφολόγος, ούτε να ξοδεύεις πολλά χρήματα για να μπορέσεις απλά να σχεδιάσεις μια σωστή διατροφή για την οικογένειά σου. Το να είσαι μαμά είναι απλά αρκετό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: