Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Είναι επίσημο: Πρέπει να τρώμε κάθε μέρα παγωτό, σύμφωνα με τους διατροφολόγους


Τα παγωτά είναι η απόλαυση του καλοκαιριού, αλλά συχνά μας γεμίζουν ενοχές για τις θερμίδες που κρύβουν. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον υπάρχει η δίαιτα του παγωτού ή αλλιώς “Ice Cream Diet”, η οποία τρέλανε το ίντερνετ αφού ισχυρίζεται ότι τα παγωτά βοηθούν στη δίαιτα και κάνουν καλό στην υγεία μας.

Για τη δίαιτα του παγωτού που προκαλεί φρενίτιδα έχει γράψει βιβλίο η διατροφολόγος Holly McCord, η οποία μας ενθαρρύνει να τρώμε μία μερίδα παγωτό καθημερινά. Ναι, καλά διάβασες, ένα παγωτό, κάθε μέρα! Για την ακρίβεια, η McCord προτείνει να τρώμε ένα παγωτό που αποδίδει μόλις 250 θερμίδες, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η καθημερινή μας διατροφή δεν ξεπερνά τις 1.500 θερμίδες.


Μια μεσαίου μεγέθους μπάλα παγωτού μπορεί να αποδίδει έως και 150 θερμίδες

Αναρωτιέσαι γιατί η McCord επιμένει στην καθημερινή κατανάλωση παγωτού; Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, το παγωτό βοηθά να περνάμε πιο ήπια τη φάση με τις μικρότερες μερίδες φαγητού σε περιόδους δίαιτας και συντελεί στην απώλεια βάρους. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου στις γυναίκες και επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μειώνοντας παράλληλα την αρτηριακή πίεση.

Τα παραπάνω συμπεράσματα έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα του 2016, σύμφωνα με την οποία ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν τις μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες να διατηρούν το φυσιολογικό τους βάρος, ενώ έρευνα του 2005 είχε αποδείξει ότι το παγωτό μας κάνει χαρούμενους, ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ζώνες του εγκεφάλου.

Πηγή: www.mamapeinao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: