Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Οι κοινωνικοί άνθρωποι είναι υπέρβαροι

Οι ανοιχτόκαρδοι και κοινωνικοί άνθρωποι τείνουν να είναι υπέρβαροι σε αντίθεση με τους αγχώδεις εσωστρεφείς...συνανθρώπους που είναι λεπτοί, υποστηρίζουν ιάπωνες ερευνητές που εξέτασαν τη σχέση της προσωπικότητας με το δείκτη μάζας σώματος.
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι στη βορειοανατολική Ιαπωνία ηλικίας από 40 έως 64 χρόνων ερωτηθήκαν για το ύψος τους και το βάρος τους και υποβλήθηκαν σε ένα τεστ προσωπικότητας, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος του Ιανουαρίου της "Επιθεώρησης Ψυχοσωματικής Έρευνας".

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι οι ανοιχτόκαρδοι κοινωνικοί άνθρωποι είναι πιθανόν να διαθέτουν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 25 , αριθμός που είναι οριακός για να θεωρηθεί κάποιος υπέρβαρος, δήλωσε η Μασάκο Κακιζάκι του πανεπιστημίου Τοχούκου, που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη κι άλλους παράγοντες όπως το κάπνισμα, οι πιο εξωστρεφείς άνδρες έχουν 1,73 περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι απ' ότι οι εσωστρεφείς συνάνθρωποι τους. Για τις γυναίκες οι πιθανότητες είναι 1,53.

Οι άνθρωποι που είναι αγχώδεις και εσωστρεφείς είναι στην πλειοφηφία τους ελλιποβαρείς με ΔΜΣ μικρότερο από 18,5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: