Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Υπέρβαροι εναντίον McDonald's

Στις ΗΠΑ, ομάδα υπέρβαρων αμερικανών προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον των τεσσάρων μεγαλυτέρων αλυσίδων ταχυφαγίας, με την κατηγορία ότι σερβίρουν ανθυγιεινά γεύματα που προκαλούν παχυσαρκία και άλλες ασθένειες.

Στο στόχαστρο των αμερικανών πολιτών βρέθηκαν οι επιχειρήσεις McDonald's, Burger King, Wendy's και Kentucky Fried Chicken. Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για εξαπάτηση των πολιτών από τις εταιρείες fast food, που, όπως τονίζεται, σερβίρουν φαγητό με πολλά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη."Τα φαστφουντάδικα έχουν καταστρέψει τη ζωή μου", δηλώνει ο Σίζαρ Μπαρμπάρ.

Ο 57χρονος επιθεωρητής επισκευών, ο οποίος ζυγίζει 125 κιλά, είπε ότι ήταν συχνός επισκέπτης των εν λόγω εστιατορίων μέχρι το 1996, οπότε ο γιατρός του τον προειδοποίησε ότι οι διατροφικές του συνήθειες μπορούν να τον σκοτώσουν. Ο κ. Μπαρμπάρ έχει ήδη υποστεί δύο καρδιακά επεισόδια και πάσχει απο διαβήτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΕΑ....Να κάνουμε μηνυση στα μισά κεμπαμπτζιδικα του πειραιά,Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου καθώς επίσης στο γνωστό hot dog στην Ζέα καινα ζητάμε αποζημίωση το βάρος μας σε λίρες.....
Μιλάμε για πολύ χρήμα....