Όσο κι αν φαντάζει παράξενο -ή ακόμη και απίθανο να συμβεί- μια νέα μαγειρική τάση που ονομάζεται «Le Whaf» κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη, με τους σεφ να προσφέρουν διάφορα πιάτα…στον ατμό, χωρίς τις ενοχές των θερμίδων!
Πιο συγκεκριμένα, το «Le Whaf» είναι ένα γυάλινο σκεύος που επιτρέπει στα ψημένα τρόφιμα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του να αναδεύονται δυνατά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παράγοντας ατμό.
Μια… μερίδα ατμού τοποθετείται στη συνέχεια σε ποτήρι και εισπνέεται από τον «πεινασμένο» χρήστη με καλαμάκι, κόβοντας την όρεξη και ικανοποιώντας τη γεύση. Και το σημαντικότερο; Χωρίς να περιέχει ίχνος θερμίδων, «απενοχοποιώντας» έτσι τους λάτρεις της γκουρμέ κουζίνας που θέλουν παράλληλα να διατηρούν τη γραμμή τους.
Ο εφευρέτης του εν λόγω gadget είναι ο Γάλλος καθηγητής του Χάρβαρντ David Edwards, ο οποίος εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο σκεύος, το περίφημο Le Whif: Ένα σπρέι με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισπνεύσει «σωματίδια» σοκολάτας χωρίς να φοβάται για τις θερμίδες.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: kokoria.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου