Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Ένα top model αποκαλύπτει τις τρομακτικές μεθόδους για αδυνάτισμα

Αν νομίζατε πως τα είχατε ακούσει όλα σχετικά με το θέμα, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε...
Όλοι ξέρουμε πως η ζωή ενός μοντέλου, αν βγάλεις στην άκρη το glamorous του επαγγέλματος, έχει τις δυσκολίες της, ειδικά όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλουν τα κορίτσια για να μείνουν στα κιλά και τις αναλογίες που επιβάλει η βιομηχανία της μόδας.


Πόσοι από εμάς όμως, γνωρίζουμε ολόκληρη την αλήθεια; 

Η 22χρονη Kira Dikhtyar (φώτο από πάνω), πετυχημένο top model από τη Ρωσία με διεθνή καριέρα, αποκάλυψε πρόσφατα σε μια συνέντευξή της μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αδυνατίσματος που ακολουθεί η πλειοψηφία των μοντέλων, διάσημων και μη. Είστε έτοιμοι; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πακέτα επί πακέτων τσιγάρων, διαιτητικά χάπια, καθημερινά κλύσματα και κατανάλωση καθαρτικών είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» των μοντέλων στη μάχη για γρήγορο αδυνάτισμα. Μια ακόμα λύση που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι οι ενέσεις ενίσχυσης του μεταβολισμού. Όπως περιέγραψε συγκεκριμένα η Dikhtyar:

«Υγιή μοντέλα στρέφονται στις HCG ενέσεις που τις συνδυάζουν με δίαιτες των 500 θερμίδων και ενέσεις Τ3 του θυροειδούς, οι οποίες επιταχύνουν τη λειτουργία του θυροειδή και πετυχαίνουν έναν πολύ πιο γρήγορο μεταβολισμό».

Η HCG (human chorionic gonadotropin) είναι μια ορμόνη που βρίσκεται στα ούρα των εγκύων και η οποία, υποτιθέμενα, λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Συνήθως χορηγείται με ένεση στον μηρό ή με υπογλώσσιες σταγόνες, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά επίσημη επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητά της.

Το 22χρονο μοντέλο αποκάλυψε επίσης πως πολλοί ατζέντηδες προτρέπουν τις πελάτισσές τους να παίρνουνσκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη και speed τις μέρες πριν το show, ώστε να μην πάρουν βάρος (και να είναι οι ίδιοι σίγουροι για την επένδυσή τους, φυσικά).

Ένα άλλο, πρώην, μοντέλο και νυν σχεδιάστρια μόδας, η Jackie Christie, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Dikhtyar, προσθέτοντας μάλιστα πως πολλά μοντέλα καταφεύγουν στην ύπνωση ώστε να καταπολεμήσουν το αίσθημα της πείνας και κάποια άλλα καταπίνουν μπάλες από βαμβάκι ώστε να αποβάλλουν το περιττό βάρος και τα σωματικά υγρά πριν ανέβουν στη πασαρέλα.

Μετά από όλα αυτά, υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται καν να υπογραμμίσουμε το επικίνδυνο και «άρρωστο» του όλου θέματος, σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: