Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στην καρδιά του πάχους: Για το τι σημαίνει πολυπαραγοντική παχυσαρκία γράφει ο διακεκριμένος διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης!


• Διατροφή
Ποσότητα φαγητού
Είδος φαγητού
Ποιότητα φαγητού
Ώρες γευμάτων

• Η κατακράτηση από τα κύτταρα των οργάνων μας περισσότερου νερού από ότι χρειάζεται. Αυτό οφείλεται:
Στο περισσότερο από όσο πρέπει αλάτι που καταναλώνουμε στα γεύματά μας.
στο Στρες που αυξάνει την παραγόμενη στα κύτταρα μας κορτιζόλη η οποία κατακρατά νερό και διογκώνει τα κύτταρα και ως εκ τούτου τα όργανα του σώματός μας και γενικότερα ολόκληρο το σώμα μας.

• Η τοπική συσσώρευση λίπους ιδιαίτερα στην περιφέρεια, στους άνδρες στην κοιλιά και στις γυναίκες μηρούς, γλουτούς και κοιλιά, το οποίο οξειδώνεται και δεν αποδομείται εύκολα παρά τις δίαιτες.

• Τα αμυλώδη, πατάτες, ψωμιά, μακαρόνια κλπ. Τα αμυλώδη μετατρέπονται άμεσα σε σάκχαρα και τα σάκχαρα άμεσα σε λίπος.

Οι ως άνω παχυσαρκικοί παράγοντες είναι αδύνατο να αντιμετωπισθούν με υπεραπλουστευμένους τρόπους του τύπου «πιες ένα τσάι» ή «πάρε ένα χάπι». Η πολυπαραγοντική παχυσαρκία θέλει για κάθε αίτιο και ειδική αντιμετώπιση ώστε το αποτέλεσμα να είναι ενιαίο και όσον το δυνατόν μονιμότερο.
Λαιμαργία. Μείωση του φαγητού με εγγυημένο προϊόν.
Τοπικό λίπος. Αποξείδωση του τοπικού λίπους και αποβολή του με συστηματική και τοπική αγωγή.
Κατακράτηση νερού από τα κύτταρα. Μείωση του αλατιού από τη διατροφή μας και χαλάρωση με ειδικό προϊόν που μειώνει το νερό από τα κύτταρα όσο κοιμάστε.
Αμυλώδη. Για να μην μετατραπούν τα αμυλώδη σε σάκχαρα και στη συνέχεια σε λίπος, πρέπει να απενεργοποιηθεί η αμυλάση, το ένζυμο που κάνει τη μετατροπή. Το προϊόν αυτό το παίρνουμε μισή ώρα πριν από το γεύμα με αμυλώδη.

Υπάρχουν προϊόντα απολύτως φυτικά και εντελώς ακίνδυνα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον δικό σας παράγοντα παχυσαρκίας αρκεί να θέλετε να μπείτε στη διαδικασία αδυνατίσματος. Εύκολες και μαγικές λύσεις με ένα χάπι ή ένα τσάι και καφέ, δεν υπάρχουν.

logodiatrofis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: