Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Ναι στα Καυτερά

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η καψαικίνη, ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές, μπορεί να αυξήσεις σε κάποιο βαθμό το μεταβολισμό. Ερευνητές από την Ταιβαν διαπίστωσαν σε μελέτη που έγινε σε πειραματόζωα ότι μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη λιποκυττάρων. Η ποσότητα που χρησιμοποίησαν ήταν αντίστοιχη με αυτήν που καταναλώνει ένας άνθρωπος που προτιμά κυρίως ταιλανδέζικη ή ινδική κουζίνα, οι οποίες είναι πλούσιες σε καυτερές πιπεριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: