Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ανεβάστε την συναισθηματική σας νοημοσύνη διαβάζοντας

Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ). Κάποιοι την θεωρούν πιο σημαντική από τον δείκτη νοημοσύνης (IQ). Αφήστε κατά μέρος τα εγχειρίδια που σας υποδεικνύουν πως να την ενισχύσετε, να την καλλιεργήσετε, να την ρυθμίσετε.  

 Β.Ναμπόκοφ   


Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες στο περιοδικό Science (την επιμελήθηκαν οι ερευνητές Emanuele Castano και David Comer Kidd) είναι απολύτως σαφής: οι αναγνώστες σπουδαίων μυθιστορημάτων (σε αντίθεση με τους αναγνώστες όλων των υπόλοιπων ειδών) καταγράφουν στα σχετικά τεστ της Συναισθηματικής Νοημοσύνης τα υψηλότερα σκορ. 

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά ανάγνωσης ενός μυθιστορήματος προκειμένου να βελτιωθούν τα ποσοστά κάποιου.   


Λ.Τολστόι   


Ο Βρετανός καθηγητής Αλμπερτ Γουέντλαντ με δήλωσή του στους New York Times υπεραμύνεται των συμπερασμάτων της έρευνας: "Το να διαβάζεις ευαίσθητα και μεγάλα κείμενα που εξερευνούν της ζωή άλλων ανθρώπων, είναι ένας τρόπος να μπεις με τη φαντασία σου στη θέση ενός άλλου ατόμου.

 Η ζωή τότε θα μπορούσε να γίνει πιο δύσκολη, πιο περίπλοκη αλλά ίσως διαπιστώσετε ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη συμπάθεια και κατανόηση για τις ζωές των άλλων".     


Γ.Φλομπέρ 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: