Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τα 10 μυστικά των αδύνατων γυναικών




Μάθε τα κόλπα που κάνουν...

1. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν κάνουν δίαιτα: ή τουλάχιστον δεν κάνουν δίαιτες πείνας ή δεν έχουν στο μυαλό τους καν την έννοια της δίαιτας. Επικεντρώνονται όμως σε σωστές διατροφικές συνήθειες και έναν υγιή τρόπο ζωής. Και όταν παίρνουν ένα ή δύο κιλάκια, δεν κόβουν θερμίδες αλλά προσέχουν τις διατροφικές επιλογές τους λιγάκι παραπάνω. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν μια καλύτερη αίσθηση του τι είναι καλό διατροφικά σε σχέση με τους υπέρβαρους.

2. Οι αδύνατες γυναίκες... παρακολουθούν το βάρος τους: όλα τα αδύνατα κορίτσια γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πόσο ζυγίζουν και δεν ξεχνούν να ελέγχουν το βάρος τους περιοδικά αλλά χωρίς να έχουν εμμονή με τη ζυγαριά. Αυτό που μπορείς κι εσύ να κάνεις είναι να παρατηρείς αν οι μεταπτώσεις στο βάρος σου βρίσκονται μέσα στο όριο των 3 κιλών. Αν ξεπεράσεις αυτό το όριο, πρόσεξέ το. Γιατί πολύ εύκολα το τρία γίνεται δεκατρία.

3. Οι αδύνατες γυναίκες... γυμνάζονται συστηματικά: σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που έχασαν τα κιλά που ήθελαν και διατήρησαν την απώλεια, έκαναν τη γυμναστική βασικό κομμάτι της ζωής τους. Δεν χρειάζεται να γίνεις τσιμπούρι του γυμναστηρίου, αλλά ακόμα και μισή ώρα άσκησης καθημερινά, θα κάνει το θαύμα της. Όταν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, φρόντισε να βρεις τρόπους που θα διατηρούν την άσκηση ελκυστική.

4. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν λύνουν τα προβλήματά τους με το φαγητό: σίγουρα όλοι έχουμε πέσει με τα μούτρα σε ένα μπολ παγωτού μετά από έναν χωρισμό, αλλά οι αδύνατοι άνθρωποι δεν το κάνουν συνήθεια. Πριν αρχίσεις να τρως με βάσει το συναίσθημα σκέψου: ''υπάρχει περίπτωση αυτή η γαβάθα ποπ κορν να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ή απλά θα βοηθήσεις την κυτταρίτιδα να εμφανιστεί γρηγορότερα; Φτιάξε μια λίστα με άλλες δραστηριότητες (κούρεμα, χτένισμα, ψώνια) που θα μπορούσαν να διώξουν το άγχος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και άσε τα γλυκά και τα παγωτά. Είναι προτιμότερο να φορτώσεις την πιστωτική σου κάρτα, παρά το σώμα σου.

5. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν τρώνε μέχρι να σκάσουν: οι περισσότερες λεπτές γυναίκες δεν είναι οπαδοί της λογικής καθαρίζουμε το πιάτο μας μέχρι το τελευταίο ψιχουλάκι. Είναι σημαντικό να τρως αργά και μέχρι το σημείο που αισθάνεσαι άνετα αλλά και χορτάτη. Δεν χρειάζεται να σκάσεις στο φαγητό για να ικανοποιήσεις την πείνα σου. Φρόντισε να αφήνεις στο πιάτο το ¼ του φαγητού.

6. Οι αδύνατες γυναίκες... απομακρύνουν τους πειρασμούς από κοντά τους: δεν χρειάζεται να γεμίζεις τα ντουλάπια του σπιτιού με πατατάκια και σοκολάτες, αφού κάποια δύσκολη στιγμή ενδέχεται να ενδώσεις στον πειρασμό που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Τα σπίτια των αδύνατων γυναικών είναι γεμάτα υγιεινούς πειρασμούς όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, φτιάξε γλυκά και χάρισέ τα σε φίλους και συγγενείς. Έτσι παίρνεις μια μυρωδιά της απόλαυσης και αισθάνεσαι και γενναιόδωρη.

7. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν εξορίζουν τα σνακ από τη διατροφή τους: όταν νιώθουν την ανάγκη, λένε ναι σε κάποιο γλυκό. Όμως προσέχουν πολύ την επιλογή που θα κάνουν και φυσικά παίρνουν το χρόνο τους για να απολαύσουν το γλυκό πειρασμό. Για παράδειγμα, αν νιώσεις την ανάγκη για σοκολάτα, προτίμησε μια μπάρα δημητριακών με επικάλυψη σοκολάτας και όχι ένα τεράστιο σοκολατένιο κέικ.

8. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν ξεχνούν το πρωινό γεύμα: σύμφωνα με στοιχεία ερευνών το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος και το διατήρησαν, δεν ξεχνούσαν ποτέ να πάρουν το πρωινό τους. Το πρωινό είναι αυτό που κινητοποιεί το μεταβολισμό μετά από τον νυχτερινό ύπνο.

9. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν είναι του καθισιού: σπάνια θα δεις έναν αδύνατο άνθρωπο να κάθεται επί ώρες κάπου χωρίς να αλλάξει στάση. Ακόμα κι αν είσαι στο γραφείο, μην ξεχνάς να σηκωθείς και να κάνεις μια βόλτα για να κινητοποιήσεις τον οργανισμό σου.

10. Οι αδύνατες γυναίκες... δεν παραλείπουν γεύματα: αν νομίζεις πως τρώγοντας μόνο το μεσημέρι ή το βράδυ θα χάσεις κιλά και θα διατηρήσεις τα χαμένα, αυταπατάσαι. Αυτή η παράλειψη γευμάτων κάνει μεγαλύτερη ζημιά τόσο στο μεταβολισμό όσο και στο βάρος σου. Αν δεν φας τίποτα για περισσότερες από 6 ώρες θα επιβραδύνεις το μεταβολισμό σου και είναι πιθανό να φας οτιδήποτε αργότερα μέσα στον πανικό της πείνας που θα σε καταβάλλει. Κατανάλωσε έστω και ένα σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: