Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

60% των Κυπρίων υπέρβαροι και παχύσαρκοι



Στην Κύπρο, το πρόβλημα της παχυσαρκίας έχει προσλάβει επιδημικές πλέον διαστάσεις, ώστε να αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για χρόνιες και μεταβολικές παθήσεις αναφέρει... ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων Κύπρου σύμφωνά με την δική του «Επιδημιολογική έρευνα για το ποσοστό της παχυσαρκίας και υπερβάλλοντος βάρους στην Κύπρο και διαπίστωση των διατροφικών συνηθειών του Κύπριου πολίτη».

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων Κύπρου αναφέρει ότι «σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, ποσοστό 29,6% των Κυπρίων ηλικίας από 20 - 80 χρόνων περιλαμβάνονται στην κατηγορία του κανονικού βάρους, 36,1% περιλαμβάνονται στην κατηγορία των υπέρβαρων και 27,8% στην κατηγορία των παχύσαρκων».

Αναφέρει ότι «η παχυσαρκία είναι διαδεδομένη, λόγω κυρίως διατροφικών συνηθειών και χαμηλού επιπέδου σωματικής άσκησης που επηρεάζει τα επίπεδα βιοχημικών παραμέτρων».

Με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων Κύπρου αναφέρει πως «πολλοί πιστεύουν ότι η πείνα οφείλεται λόγω του μεγάλου πληθυσμού ανά τον κόσμο και το πολύ λίγο φαγητό αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια διότι ο πλανήτης μας παράγει αρκετά τρόφιμα για να θρέψει κάθε γυναίκα, άνδρα, και παιδί, ωστόσο αντί αυτού, η πείνα εξουσιάζει».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υπάρχουν περίπου 870 εκατομμύρια πεινασμένοι άνθρωποι στον πλανήτη και για να τροφοδοτηθούν αυτοί,, θα πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή των βασικών τροφίμων κατά 60%.

Προστίθεται ότι «η παράγωγη περισσότερων τροφίμων είναι σημαντική αλλά αυτό δεν είναι αρκετό διότι κάθε πρόσωπο απαιτεί κάτι περισσότερο από τα βασικά τρόφιμα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάθε ένας από εμάς χρειάζεται μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή».


Πηγή: alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: