Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πως αδυνατίζουν οι γυναίκες ανά τον κόσμο



Τα δικά τους μυστικά για το αδυνάτισμα έχουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Σε ποια χώρα προτιμούν τα μπαχαρικά και που τις μικρές μερίδες.

Διαβάστε αναλυτικά τα μυστικά της δίαιτας των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Βραζιλία
Το ρύζι και τα φασόλια είναι σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι τους. Ξέρουν ότι τα φασόλια έχουν λίγες θερμίδες και λίπος, αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός τους με το ρύζι τα μετατρέπει πλήρη πρωτεΐνη. Αυτό το συνοδευτικό με το τυπικό δυτικό φαγητό μειώνει κατά 14% τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Ινδία
Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό. Ειδικά ο κουρκουμάς, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, αυξάνει την καύση του λίπους. Επίσης κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Μάλιστα, η πλούσια γεύση του το κάνει μία καλή, χαμηλά θερμιδική, εναλλακτική λύση για λάδι, βούτυρο ή αλάτι.

Γαλλία
Οι Γαλλίδες είναι διάσημες για τις λογικές μερίδες που βάζουν στα πιάτα. Αλλά συνήθως ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάτι στο οποίο δεν βάζουν όρια. Τη χρήση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα τους.

Ταϊλάνδη
Οι καυτερές πιπεριές βρίσκονται πάντα στα πιάτα τους. Αν κάποιοι δεν το αντέχουν, μπορούν να δοκιμάσουν τις πιπεριές με πιο «απαλή» γεύση. Εξαιτίας του καψίματος από την πιπεριά τρώνε πιο αργά και έτσι αντιλαμβάνονται πότε έχουν χορτάσει και δεν το παρακάνουν. Επίσης, το πικάντικο φαγητό απαιτεί και πολύ νερό, οπότε σχεδόν ποτέ δεν αδειάζουν το πιάτο τους.

Ιαπωνία
Έχουν πολλές καλές συνήθειες στη διατροφή. Όποιος δεν αντέχει όμως την ακατάπαυστη κατανάλωση ψαριών ή τα λίτρα πράσινου τσαγιού που πίνουν οι Ιάπωνες, μπορεί να εφαρμόσει το εξής: Οι Ιάπωνες, στο τραπέζι τους, βάζουν πάντα κάθε φαγητό σε ξεχωριστό πιάτο, ακόμη και το ρύζι ή άλλα συνοδευτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερου φαγητού.

Βιρμανία
Σε πολλές ασιατικές χώρες, το κρέας είναι ένα μικρό μέρος του γεύματος. Για παράδειγμα, στο πιάτο τους έχουν λαχανικά και λίγο χοιρινό στην κορυφή, ως συνοδευτικό. Συνήθως οι λόγοι είναι οικονομικοί. Το διαιτολόγιο αυτού του τύπου οδηγεί σε λιγότερο λίπος, χοληστερίνη αλλά και λήψη θερμίδων.


Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: