Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τα καρυκεύματα που αποτοξινώνουν τον οργανισμό και καίνε το λίπος


Η διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένη με άνοστο φαγητό. Κι όμως, υπάρχει δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη δίαιτα χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, τα οποία όχι μόνο δίνουν γεύση, αλλά διαπιστώθηκε πως...
αποτοξινώνουν και καίνε το λίπος αυξάνοντας τον μεταβολισμό.




Πιπέρι:


Σε μικρές ποσότητες στα φαγητά, το πιπέρι αποτελεί θεραπεία για την πέψη και την πρόληψη του σχηματισμού των εντερικών αερίων που δημιουργούν την αίσθηση φουσκώματος. Η πιπερίνη, το δραστικό συστατικό που δίνει στο πιπέρι την πικάντικη γεύση, έχει πεπτικές και θερμογόνες ιδιότητες. Προσοχή όμως: το πιπέρι αντενδείκνυται για όσους πάσχουν από γαστρίτιδα, παγκρεατίτιδα και γαστρικό έλκος, επειδή ερεθίζει το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος.

Πιπερόριζα:

Στην αγιουβερδική ιατρική η πιπερόριζα αποτελεί θαυματουργό φάρμακο με ισχυρές ιδιότητες αποτοξίνωσης, είτε είναι φρέσκια είτε αποξηραμένη και τριμμένη. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας και στα οιδήματα. Η πιπερόριζα, γνωστή και ως τζίντζερ, είναι αρωματική, ορεκτική και βοηθάει στην πέψη υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ διαθέτει αντιρευματικές ιδιότητες.

Κάρδαμο:

Συμβάλλει στο αδυνάτισμα, επειδή επιταχύνει και ενισχύει τις μεταβολικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται από τον οργανισμό. Οι σπόροι του κάρδαμου μπορούν να μασηθούν, αλλά και να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη γεύση πιάτων λαχανικών ή για την παρασκευή αφεψημάτων που βοηθούν στην πέψη.

Κάρι:

Πρόκειται για ένα μείγμα μπαχαρικών (κουρκουμάς, πιπερόριζα, κόλιανδρο, κύμινο) που αυξάνει τη θερμογένεση. Ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και του οιδήματος. Ωστόσο, ο κουρκουμάς στο κάρι διεγείρει επίσης την έκκριση των χολικών οξέων. Καλό είναι όσοι πάσχουν από αποφρακτικές παθήσεις, όπως πέτρες στα νεφρά, να μη χρησιμοποιούν κάρι.

Κουρκουμάς:

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη κουρκουμίνης, που είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά, μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στον λιπώδη ιστό, καθώς προκαλεί καλύτερο μεταβολισμό των λιπών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική απώλεια βάρους.


attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: