Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πρόσεχε γιατί μπορεί η ζυγαριά σου να μην σου λέει την αλήθεια!

Η παγίδα της απώλειας βάρους και πώς θα την παρακάμψουμε
Στις περισσότερες περιπτώσεις όταν κάποιος θέλει να χάσει λίπος αναφέρεται γενικά στο βάρος του, το βάρος από μόνο του γίνεται το ζητούμενο και όχι η απώλεια λίπους ή η εικόνα του σώματος μας. Αυτό είναι μια παγίδα την οποία θα πρέπει να παρακάμψουμε.

Αυτό συχνά συμβαίνει γιατί συσχετίζουμε το βάρος μας με κάποιες καταστάσεις που στο παρελθόν νιώθαμε άνετα με το σώμα μας, «πριν τον γάμο μου έδινα πολύ όμορφη, ήμουν 55 κιλά ή όταν ήμουν 55 κιλά με κοιτούσαν περισσότεροι άντρες» αλλά σπάνια γίνεται αναφορά στο αν τότε είχαμε μια άλλη φυσική δραστηριότητα ή διαφορετικό τρόπο ζωής γενικότερα. Απλά κοιτάμε μόνο το βάρος που είχαμε!

Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο για την ψυχολογία μας γιατί όσο περνούν τα χρόνια τόσο και ο στόχος τον κιλών απομακρύνεται. Η εμμονή αυτή μπορεί να μας κάνει να ζητάμε υπερβολικά πράγματα για την κατάσταση που βρίσκεται το σώμα μας τώρα, ενώ επίσης θα δυσκολέψει τη προσπάθεια μας να ακολουθήσουμε μια δίαιτα που θα έχει διαφορετικό (αλλά σωστό) σχεδιασμό.

Όταν ξεκινάμε μια προσπάθεια απώλειας λίπους συχνά ξεκινάμε και κάποια άσκηση. Η άσκηση από μόνη της εάν έχουμε να ασκηθούμε αρκετό καιρό θα προκληθεί μια αύξηση του βάρους μας. Κάτι θετικό για την προσπάθεια μας να χάσουμε λίπος αλλά όχι για την ψυχολογία μας όταν κοιτάμε μόνο την ζυγαριά.

Για αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγουμε να ζυγιζόμαστε μόνοι μας και συχνά αλλά να το αφήνουμε στον διαιτολόγο μας. Πρέπει να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους όπως το να χάσουμε 2 εκατοστά από την περίμετρο της μέσης ή να χωρέσουμε σε ένα ρούχο (προσοχή όχι ένα ρούχο που είχαμε πριν 20 χρόνια). Μπορούμε στη θέση της ζυγαριάς να έχουμε ως μας με αυτή.

Με μια μεζούρα μπορούμε να μετρήσουμε:

Στήθος: Μετράμε την περιφέρεια γύρω από το μεγαλύτερο σημείο του στήθους.

Τρικέφαλοι: Μετράμε τα βάζοντας τη μεζούρα στη μέση περίπου του τρικεφάλου, ανάμεσα στον ώμο και τον αγκώνα.

Μέση: Μετράμε το στενότερο σημείο, λίγο πάνω από τον αφαλό αφού έχουμε χαλαρή την κοιλία μας.

Γλουτοί: Μετράμε το πιο παχύ σημείο και ενώ έχουμε τα πόδια ενωμένα.

Αν πάλι θέλετε να ζυγίζεστε φροντίστε:

- Να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα.
- Την ίδια ώρα της ημέρας (καλύτερα το πρωί).
- Με τα ίδια ρούχα ή χωρίς ρούχα ένα αυτό είναι δυνατόν.
- Πάντα στην ίδια ζυγαριά.
- Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας αυτές τις μέρες.
- Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε κάνει κάποια άσκηση την προηγούμενη ημέρα.
- Αποφεύγεται να ζυγίζεστε τις τελευταίες ημέρες του κύκλου σας.

Δείτε το σώμα σας και όχι την ζυγαριά σας….

Πηγή: diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: