Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τα παχουλά παιδιά θύματα άσχημων πειραγμάτων

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών αυξάνεται συνεχώς, αμερικανική μελέτη καταγράφει ότι τα παχουλά παιδιά από την τρίτη έως την έκτη τάξη είναι πολύ πιθανότερο να γίνουν αντικείμενα πειραγμάτων και χλεύης απ ό,τι οι πιο λεπτοί συμμαθητές του ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλή ή έξυπνα είναι. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τα υπέρβαρα παιδιά πέφτουν θύματα μικρών ή μεγαλύτερων εξευτελισμών συχνότερα και ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, την κοινωνική προέλευση ή την πνευματική τους ικανότητα.

Η δόκτωρ Τζούλι Λάμενγκ, που συνέταξε τη μελέτη δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας την εξέπληξαν αλλά και την ενόχλησαν. " Αντίθετα με τη δεκαετία του '80 τώρα πλέον πάρα πολλά παιδιά είναι υπέρβαρα. Σε ορισμένα σχολεία περισσότερα από τα μισά παιδιά των τάξεων έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό...Έτσι εκτιμούσα ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος δεν ενοχλεί όπως παλαιότερα. Έκανα λάθος" δηλώνει η δόκτωρ Λάμενγκ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 821 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 8 έως 11 χρόνων. Στην τρίτη τάξη το 17% των παιδιών είναι παχύσαρκα και το 15% υπέρβαρα. Το 1/4 των παιδιών δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύματα χλευασμού και πειραγμάτων αλλά οι μητέρες τους τόνισαν ότι το ποσοστό ανέρχεται σε 45%.

ΠΗΓΕΣ: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: