Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Αδυνάτισμα με ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν στο αδυνάτισμα, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. «Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο», λέει ο πλαστικός χειρουργός κ. Απόστολος Γαϊτάνης. «Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα. Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο».

Η θεραπεία σύσφιγξης με ραδιοσυχνότητες παράγει δύο ειδών συχνότητες, μονοπολικές και διπολικές. «Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια ή στην περιοχή του λαιμού)» αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης. «Με τη μονοπολική ραδιοσυχνότητα, η θερμότητα μεταφέρεται πιο βαθιά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός, παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει κάθε γυναίκα, αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει τη μονοπολική ή τη διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Οι περιοχές του προσώπου όπου μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά για να βελτιώσει την επιδερμική χαλάρωση που παρουσιάζεται στα μάγουλα, το προγούλι, τον λαιμό _ όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό _ και κάτω από τα μπράτσα. «Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα επίπεδο στομάχι (ειδικά ύστερα από εγκυμοσύνη) και πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να συσφίγξουμε τα πάνω άκρα μας» επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο γιατρός χρησιμοποιεί την ειδική κεφαλή του μηχανήματος πάνω στην περιοχή όπου θα γίνει η εφαρμογή, αφού πρώτα την έχει καλύψει με μια ειδική λιπαντική ουσία. «Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή θεραπεία, γιατί ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τη θερμότητα που διοχετεύει στο δέρμα. Επίσης, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο».

Μετά την εφαρμογή, το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα, που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί 10-20 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί ύστερα από δύο εβδομάδες. Συνολικά χρειάζονται συνήθως 5-8 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας των ραδιοσυχνοτήτων και της τεχνολογίας ανάπλασης δέρματος με λέιζερ μπορεί να προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: