Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η δίαιτα του έρωτα

Ο έρωτας είναι αναζωογονητικός, είναι πηγή ευτυχίας, ελιξήριο νεότητας. Τελικά, είναι και ο καλύτερος τρόπος να αδυνατίσεις!

Μήπως αντί να καταπιέζεις τον εαυτό σου με στερήσεις απλά να βγεις και να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου; Μήπως αντί να περιμένεις να αδυνατίσεις για να γνωρίσεις τον άντρα των ονείρων σου να κάνεις το ακριβώς αντίθετο; Η επιστήμη δηλώνει πως ο καλύτερος τρόπος να απαλλαχτείς από τα περιττά κιλά εύκολα και γρήγορα είναι να ερωτευθείς! Όσο για εκείνες που είναι ερωτευμένες, είναι ήδη σε ευνοϊκή θέση...
Σύμφωνα με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ευανθία Καραμπίνα “μια γυναίκα όταν είναι ερωτευμένη δεν τρώει πολύ, προσέχει αυτό που θα φάει, πώς θα το φάει και γενικά προσέχει το σώμα της για να μπορεί να αρέσει στο άλλο φύλο”.
Πού έχεις το μυαλό σου;

Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει εκείνο το “σκίρτημα” που λένε και στις ελληνικές ταινίες; Φαίνεται πως το σκίρτημα αυτό σου κόβει και την όρεξη! Πού χρόνος για φαγητό άλλωστε όταν έχεις το μυαλό σου αλλού; Άλλες γυναίκες πάλι, λένε πως τους κλείνει το στομάχι όταν είναι ερωτευμένες. Όπως και να έχει, η χαρά και το παιχνίδι του έρωτα οδηγούν σε θετική ψυχολογία τη γυναίκα και στη μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνει” αναφέρει η Ευανθία Καράμπινα.

Μια νέα γνωριμία για να ξαναβρεις τη φόρμα σου


Σύμφωνα με έρευνα Ιταλικού περιοδικού για το αδυνάτισμα 8 στους 10 Ιταλούς παραδέχονται πως μια νέα ερωτική γνωριμία είναι ο καλύτερος τρόπος να ξαναβρούν τη φόρμα τους. Το περιοδικό Demagrire που δημοσίευσε την έρευνα, εξηγεί πως τα γλυκά και οι σοκολάτες προκαλούν ένα γενικό αίσθημα ευφορίας. Εαν είσαι ερωτευμένη ο οργανισμός σου δεν χρειάζεται τις τροφές αυτές για να αισθάνεται ευτυχής και έτσι τρως λιγότερο. Τι να τα κάνεις τα υποκατάστατα άλλωστε, όταν έχεις το... αναντικατάστατο;
Ο γάμος παχαίνει

Όπως όμως γνωρίζεις καλά ο έρωτας δεν κρατά για πάντα. Τα αποτελέσματα της δίαιτας του έρωτα τελειώνουν με το γάμο. Το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πήραν πίσω όσα κιλά έχασαν μετά το γάμο και ιδιαίτερα όταν απόκτησαν το πρώτο τους παιδί. Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος επιβεβαιώνει τα ευρήματα. “Ο έρωτας τελείωσε, ήρθε ο γάμος με τις υποχρεώσεις. Στην αρχή τα τραπεζώματα από τους συγγενείς είναι πολλά και συχνά και μια γυναίκα για να μη φανεί ακατάδεκτη δοκιμάζει και τρώει ό, τι της προσφέρουν, με αποτέλεσμα να μπαίνουν τα πρώτα κιλά”.

Του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευανθίας Καραμπίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: