Τα περιττά κιλά του, γλίτωσαν ένα σικελό μαφιόζο από της φυλακής τα σίδερα, καθώς θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό επειδή είναι πολύ χοντρός για να μπει σε οποιασδήποτε ιταλική φυλακή.

Ο 36χρονος Σαλβατόρε Φεράντι, ο οποίος ζυγίζει 210 κιλά, μέσα σε έξι μήνες πέρασε από τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα, καθώς συνεχώς παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα εξαιτίας του πάχους του.

Οι φρουροί των δύο πρώτων φυλακών στις οποίες είχε μπει ο Φεράντι, διαμαρτύρονταν διότι ο κρατούμενος δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα αυτοί να είναι υποχρεωμένοι διαρκώς να τον βοηθούν να ντυθεί και να ξεντυθεί, να μετακινηθεί και να πάει τουαλέτα.

Οι φρουροί των άλλων δύο φυλακών διαμαρτύρονταν ότι δεν υπήρχε κρεβάτι αρκετά μεγάλο γι' αυτόν, ότι δεν μπορούσε να περάσει από την πόρτα της τουαλέτας και ότι δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν αν χρειαζόταν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο σε περίπτωση ανάγκης.

Ως αποτέλεσμα, ο συνήγορος του Φεράντι ζήτησε και έλαβε από δικαστήριο του Παλέρμο άδεια να τεθεί ο 36χρονος σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς "η κατάσταση του ήταν ασύμβατη με τη φυλακή".