Παίδες επειδή κουβαλάω πολλά παραπάνω κιλά πάνω μου από τα κανονικά εδώ και πολλά χρόνια, προβληματίστηκα για το πόσο επηρεάζουν τις επιδόσεις τα κιλά. Ρώτησα λοιπόν ένα καρδιολόγο και εξειδικευμένο γιατρό καταδυτικής ιατρικής και μου είπε τα εξής.
Γιώργο έχεις δει πολλά θηλαστικά ψάρια αδύνατα?
Του λέω όχι
Γιατί πιστεύεις η φύση τα έκανε έτσι?
Του λέω προφανώς επειδή ανεβοκατεβαίνουν στα βάθη όλη την ώρα για να έχουν προστασία από τις έντονες αλλαγές θερμοκρασιών του νερού.
Εκτός αυτού λοιπόν είναι και κάτι άλλο. Αυτά τα όντα δεν χάνουν εύκολα τις δυνάμεις τους κατά την διάρκεια της κάθε βουτιάς γιατί έχουν συσσωρευμένη ενέργεια.
Ρε Γιάννη στον άνθρωπο με ενδιαφέρει τι επίδραση έχει το λίπος που φοράει και τεχνητό λίπος από νεοπρένιο!!!
Άκου λοιπόν Γιώργο. Αν το βάρος μας δεν είναι πάνω από 15% του ιδανικού μας βάρους και έχουμε καλή υδροβιότητα, τότε μπορεί ο <<χοντρούλης>> να πλεονεκτεί του αδύνατου στην παρατεταμένη διάρκεια καταδύσεων.
Ρε Γιάννη και ο κανονικούλης τι κάνει?
Ο κανονικός έχει μικρή υστέρηση σε αυτό που είπαμε αλλά πλεονεκτεί στην μικρότερη κατακράτηση οξυγόνου από μειωμένο λίπος και το αποτέλεσμα είναι χοντρούλης - κανονικούλης = 0-0 κοινώς στην ίδια κατηγορία επιδόσεων.
Κύριοι χοντρούληδες σαν και εμένα μην απογοητεύεστε κάποιες θηλυκές ψαρίνες μας συμπαθούν όπως είμαστε και δεν μας λένε ρε χοντρέ
Οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.