Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Προσοχή! Το marketing παχαίνει!

Άνοιξη! Τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλουδάκια ανθίζουν, η γύρη στροβιλίζεται στον αέρα και κάνει τις μύτες μας να τρέχουνε και τα μάτια μας να δακρύζουν. Οι μελισσούλες ζουζουνίζουν, οι πεταλουδίτσες πεταλουδίζουν, τα κουνελάκια κουνελώνουν και γενικά η φύσις οργιάζει!

Μα εκτός από τα εμφανέστατα σημάδια της φύσης, τι άλλο φροντίζει να μας υπενθυμίζει ότι ήρθε η άνοιξη και σε λίγο έρχεται και το καλοκαιράκι και θα βγούμε στις παραλίες;;; Το marketing κυρίες και κύριοι! Αυτός ο θαυματουργός κλάδος της επιστήμης που φροντίζει να μας δημιουργεί ανάγκες, για κάποιους ή να μας καλύπτει ανάγκες, για κάποιους άλλους (ειδικά τους εμπλεκόμενους σε αυτό).

Το marketing λοιπόν, μέσω της διαφήμισης -κυρίως- φροντίζει να σου υπενθυμίζει πως είσαι χοντρός και χρειάζεσαι: light προϊόντα διατροφής, αδυνατιστικές κρέμες, αδυνατιστικά χάπια, μασαζοκαλσόν, όργανα γυμναστικής, σάουνες, ζώνες αδυνατίσματος, φυτικά προϊόντα από τα πιο απίστευτα μέρη του κόσμου, μαγικά σκουλαρίκια που κόβουν την όρεξη, πρόγραμμα σε ινστιτούτα αδυνατίσματος και όλα αυτά στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη; Λιποαναρρόφηση, γλυπτική σώματος, τοποθέτηση διαφόρων εξαρτημάτων στο στομάχι και διάφορα άλλα χειρουργεία.

===============================
Το κείμενο είναι της
Dana Semitecolo

Είναι τυχαίο οτι αν κάνεις μια επίσκεψη αυτη την εποχή στα γυμναστήρια γίνετε πανζουρλισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: