Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ο χοντρο - φόρος (Fat tax)

Aφού οι γιατροί «είδαν» ότι οι δίαιτες παχαίνουν και η παχυσαρκία συνεχίζει να εξαπλώνεται το έριξαν στα… οικονομικά.

Επιστήμονες λοιπόν στο τμήμα Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Journal Epidemiology and Community Health, ισχυρίστηκαν ότι μια αύξηση φόρου της τάξης του 17,5% στα junk food θα μειώσει τα εμφράγματα κατά… 1,7%, καθώς θα κάνει την τιμή τους αποτρεπτική.

Ο επονομαζόμενος στη Βρετανία χοντρός φόρος (fat tax) είχε προταθεί για πρώτη φορά το 2004 στον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και τον είχε απορρίψει.

Με το που έφυγε νύχτα, οι γιατροί γύρισαν πρωί-πρωί και πιέζουν.

Οι ίδιοι πάντως πιστεύουν ότι η αύξηση της τιμής των τροφίμων με κορεσμένα λίπη, όπως το βούτυρο και το τυρί, μπορεί και να οδηγήσει στην κατανάλωση άλλων ανθυγιεινών τροφίμων, όπως αυτά με αυξημένο αλάτι.

Από την άλλη, οι επιστήμονες του British Heart Foundation δήλωσαν ότι δεν είναι υπέρ του φόρου καθώς θα ήταν πιο λογικό το κράτος να επιδοτήσει τα προϊόντα υγιεινής διατροφής ώστε να μειωθεί η τιμή τους.

================================
απο το MEN 24 Blog

Ρε παιδιά, εγω δεν αδυνατιζω απο άποψη, φοβάμε μην χάσω την γοητεία μου και την κάνουν οι γυναίκες... Λές να τους πείσω και να γλυτώσω τον φόρο ;

1 σχόλιο:

Morpheus είπε...

Απαιχτο το βλογγιδριο σου αδερφέ !!!