Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Δίαιτα και Sex όπως Vidal Sasoon Wash & Go

Ελπίδες ότι σε λίγα χρόνια θα είναι διαθέσιμο ένα χάπι που θα τονώνει την ερωτική επιθυμία των γυναικών, «κόβοντας» ταυτοχρόνως την όρεξη, δίνει η έρευνα επιστημόνων από το Εδιμβούργου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα πρώτα πειράματα σε ζώα.

Το χάπι αυτό, που περιέχει ορμόνες, χορηγήθηκε σε θηλυκούς πιθήκους και μυγαλές (είναι είδος τρωκτικού) – και τα ζώα αύξησαν τη συχνότητα του ζευγαρώματος, ενώ έτρωγαν λιγότερο.

Οι επιστήμονες από την Μονάδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) της Βρετανίας, που επινόησαν το χάπι, πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα δέκα χάπια μπορεί να διατεθεί στο εμπόριο μια εκδοχή του χαπιού κατάλληλη για ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περίπου τέσσερις στις δέκα γυναίκες παρουσιάζουν μείωση της ερωτικής επιθυμίας κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Όπως έδειξαν τα πειράματα, όταν οι θηλυκοί πίθηκοι και μυγαλές έτρωγαν το χάπι, «φλέρταραν» περισσότερο με τα αρσενικά ζώα, ενώ ταυτοχρόνως μείωναν κατά το ένα τρίτο την συνήθη κατανάλωση τροφής.

Το χάπι περιέχει την ορμόνη GRH, η οποία παράγεται στα τμήματα του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι καθορίζουν την αναπαραγωγική συμπεριφορά.

πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: