Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο πιο χοντρός άνθρωπος του κόσμου...αδυνάτισε

Ο Manuel Uribe, από το Mexico, υπήρξε ο πιο χοντρός άνθρωποςτου κόσμου. Τώρα όμως επιθυμεί να κατακτήσει ένα διαφορετικό ρεκόρ: Του ανθρώπου που έχασε τα περισσότερα κιλά στην ιστορία της ιατρικής.
Ο Uribe, έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Ιανουάριο του 2006, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ζητώντας βοήθεια και λέγοντας ότι από το 2001 δεν έχει μετακινηθεί από το κρεβάτι του. Ζύγιζε 560 κιλά.
Η περίπτωσή του προβλημάτισε τους γιατρούς που θέλησαν να τον βοηθήσουν. Ετσι, εδώ και πολύ καιρό καταβάλλει προσπάθειες να αδυνατίσει. Από το Μάρτιο του 2006 ακολουθεί εξειδικευμένη δίαιτα, με grapefruits, ομελέτες που περιλάμβάνουν μόνον τα ασπράδια των αυγών, ψάρια, κοτόπουλο, λαχανικά και φρούτα. Και όσο απίστευτο και εάν ακούγεται, έχει χάσει 260 κιλά.
Σήμερα, ζυγίζει περίπου 300 κιλά. Ο Uribe δεν μπορεί ακόμη να μετακινηθεί εξαιτίας των πρησμένων του ποδιών - και γενικότερα της κατάστασής του - ελπίζει όμως ότι θα καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.
Εάν τα καταφέρει, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα βγει από το σπίτι του μέσα σε διάστημα έξι ετών. Θα προσπαθήσει, όμως, ούτως ώστε να γιορτάσει τα 43α του γενέθλια. Παρ'όλα αυτά, η μετακίνησή του θα γίνει και πάλι με ειδικό φορτίο.
"Είναι θαύμα το ότι κατάφερα να φθάσω σε αυτό το σημείο. Πριν από δύο χρόνια ήθελα να αυτοκτονήσω. Γιατί η γυναίκα μου με παράτησε. Ομως, ο Θεός μου έστειλε άριστους γιατρούς", δήλωσε ο Uribe.
Ο 43χρονος πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία του '90, τρώγοντας πίτσες και burgers στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργαζόταν ως ειδικός επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Απόλυτα εθισμένος στο junk food, άρχισε να παχαίνει. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αργότερα, έδειξαν ότι ο άνδρας είχε προδιάθεση για πάχος, όμως, έτρωγε και πάρα πολύ.
Μέχρι που επέστρεψε στο Μexico, για να δει το σώμα του και τον οργανισμό του να '"καταρρέει". Αρνήθηκε, δε, οποιαδήποτε προσφορά του έγινε για επέμβαση στο στομάχι του, καθώς πριν γίνει γνωστό το πρόβλημά του, είχε ήδη κάνει εγχείρηση, η οποία, όμως, εκτός του ότι δεν προκάλεσε την παραμικρή απώλεια βάρους, του έφερε άνευ προηγουμένου τυμπανισμό σε ολόκληρο το σώμα.
Εκτός από το θέμα της υγείας του, αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα και με ταρούχα του, καθώς ούτε καν το κατάστημα με τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ρούχα της πόλης όπου ζει, μπορούσε πλέον να τον εξυπηρετήσει. Ετσι, η οικογένειά του, στην οποία βασίζεται για την επιβίωσή του, προσέλαβε άνθρωπο ειδικά για το ράψιμο των ρούχων του.
Οι φωτογραφίες του έκαναν το γύρο του κόσμου, μέχρι που ο Uribe κατέλαβε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinnessως ο πιο χοντρός άνθρωπος του κόσμου. Η προσπάθειά του συνεχίζεται, πάντοτε με γνώμονα τη δίαιτα Zone, που ακολουθεί, κυριότερο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η χαμηλή πρόσληψη σε υδατάνθρακες.
"Παίρνω πολλά μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι έχουν πάρει θάρρος από την πρόοδό μου και θέλω να φθάσω σε ένα σημείο όπου θα τρώω υγιεινά. Δεν αντιτίθεμαι στην πώληση junk food, απλώς πρέπει ο καθένας να ξέρει τί πρέπει να τρώει και τί όχι", δηλώνει ο Uribe που εξακολουθεί να συγκινεί με την περιπέτειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: