Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Υπέρβαρες γυναίκες συνουσιάζονται περισσότερο από λεπτές

Νέα έρευνα προτείνει ότι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ απ’ ότι λεπτές. Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα από πάνω από 7.000 γυναίκες που συλλέχθηκαν στο 2002 National Survey of Family Growth. Η νέα ανάλυση διερεύνησε τη σχέση μεταξύ του δείκτη σωματικού βάρους και του σεξουαλικού προσανατολισμού, την ηλικία της πρώτης συνουσίας, τον αριθμό τον συντρόφων και την συχνότητα της συνουσίας.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να διαψεύδουν το στερεότυπο ότι υπέρβαρες και παχύσαρκες κάνουν λιγότερο σεξ. Αντιθέτως, μάλλον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι το στερεότυπο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι παχύσαρκες γυναίκες λαμβάνουν διαφορετικά μηνύματα από τους γιατρούς σε σχέση με λεπτότερες σε ότι αφορά την εγκυμοσύνη και την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και για αυτό η σεξουαλική συμπεριφορά τους μπορεί να διαφέρει.
«Κάποιοι φαρμακοποιοί μπορεί να μη λειτουργούν σωστά όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν παχύσαρκες γυναίκες καθώς μπορεί να νομίζουν ότι δεν είναι σεξουαλικά ενεργώς, εκτός και αν τους ενημερώσουν για το αντίθετο» είπε η καθηγήτρια Marie Harvey του Oregon State University, που είναι ειδική σε θέματα που αφορούν την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

«Η ανάλυσή με αποδεικνύει ότι οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δεν διαφέρουν σημαντικά σε κάποιες από τις αντικειμενικές μετρήσεις της σεξουαλικής συμπεριφοράς σε σχέση με λεπτότερες γυναίκες» λέει ένας συνάδελφος της Harvey, ο Bliss Kaneshiro, ένας βοηθός καθηγητή στο School of Medicine at the University of Hawaii. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι όλες οι γυναίκες αξίζουν φροντίδα στις συμβουλές για τη μη επιθυμητή εγκυμοσύνη και την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, άσχετα από το δείκτη του σωματικού τους βάρους.

Η έρευνα βασίστηκε σε ατομικές αναφορές, παρόλα αυτά και άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι συχνά ψεύδονται σε θέματα σεξ. Τα αποτελέσματα παρατίθενται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Obstetrics & Gynecology. Μία διαφορετική μελέτη του 2006 συμπεραίνει ότι η παχυσαρκία μειώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ο Kaneshiro είπε ότι τα δεδομένα έδειξαν πως οι υπέρβαρες γυναίκες ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι συνουσιάστηκαν με άνδρα ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλεγχαν την ηλικία, τη φυλή και την κατοικία του.

«Τα αποτελέσματα αυτά δεν τα περιμέναμε, και δεν μπορούμε να δώσουμε εξήγηση στο γιατί συμβαίνει αυτό» καταλήγει ο Kaneshiro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: