Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η παχουλή μαμά έχει εξυπνότερα παιδιά

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του New Science, οι παχουλές γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Αυτό γιατί οι γοφοί τους αποτελούν αποθήκες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων ο ρόλος των οποίων κρίνεται αποφασιστικός στην εξέλιξη του σχηματισμού του εγκεφάλου του εμβρύου.
Δυο ερευνητές, ο William Lassek από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh στην Pennsylvania και ο Steven Gaulin από το Πανεπιστήμιο της California - Santa Barbara χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Εθνικό Αμερικανικό κέντρο στατιστικής για την Υγεία, ανακάλυψαν ότι οι αποδόσεις ενός παιδιού σε γνωσιακά τεστ σχετίζονται με τις αναλογίες μέσης και γλουτών της μητέρας του, και ειδικά με τις ποσότητες λίπους που βρίσκονται αποθηκευμένες εκεί. Οι απόγονοι γυναικών των οποίων οι σωματότυποι πολύ απείχαν από τις αναλογίες αυτές που έχει επικρατήσει να θεωρούνται ιδανικές πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο άνωθεν συμπέρασμα.
Αν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ισχύουν, τότε οι Ελληνίδες μαμάδες, με την γνωστή “μεσογειακή” περιφέρια, θα πρέπει να είναι περήφανες!

=========================================

Εμένα που μόνο ο παππούς μου ήταν παχουλός δεν έχω καμία ελπίδα; Τουλάχιστον βρήκα την αιτία για την χαζομάρα που με δέρνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: