Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Οι άντρες προτιμούν... τις παχουλές!

Η εποχή που οι εξαιρετικά αδύνατες γυναίκες ήταν το αντικείμενο του πόθου αποτελεί παρελθόν. Οι Έλληνες δηλώνουν πως...βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος. Ο λόγος, όπως εξηγούν: «Οι κανονικές ή εκείνες με λίγα παραπανίσια κιλά φαίνονται πιο υγιείς, επομένως και πιο όμορφες».

Το γεγονός πως υποσυνείδητα οι άνθρωποι συσχετίζουν την εμφάνιση με την κατάσταση της υγείας το επισημαίνει και μια σειρά ερευνών που αναζητούν τα «κλειδιά» της εμφάνισης που κάνουν μια γυναίκα όμορφη. Στην ερώτηση «ποιο είναι το πιο ελκυστικό γνώρισμα μιας γυναίκας;» Έλληνες και Βρετανοί συμφωνούν με μεγάλη πλειοψηφία πως το υπ΄αριθμόν ένα είναι η εξωτερική εμφάνιση.

Στο Μεσαίωνα. Όταν όμως άρχισαν να αναλύουν ένα ένα τα σημεία του σώματος οι μελετητές διαπίστωσαν πως δεν είναι μόνο οι γοφοί και τα πόδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. «Τα λαμπερά μαλλιά και το λείο δέρμα υποδηλώνουν υγεία και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο στέκονται σ’ αυτά οι άντρες. Στο Μεσαίωνα το πάχος συμβόλιζε την υγεία και επομένως την ομορφιά. Και αυτό γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο οι επιδημίες και η φτώχεια θέριζαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Τα τελευταία χρόνια το πρότυπο αυτό επανέρχεται.

Η στροφή στις παχουλές γυναίκες δεν αφορά μόνο τους Έλληνες. Στη Βρετανία οι επιστήμονες θέλοντας να επιβεβαιώσουν την τάση αυτή έκαναν ένα πείραμα: έδειξαν σε 700 άντρες φωτογραφίες πέντε γυναικών των οποίων ο σωματότυπος διέφερε. Στη συντριπτική τους πλειονότητα συμφώνησαν πως η πιο γοητευτική από τις πέντε κυρίες ήταν αυτή με δείκτη μάζας σώματος 20,85 με φυσιολογικό δηλαδή σωματικό βάρος.

Μεταξύ άλλων οι Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως αν οι άντρες έχουν να διαλέξουν μεταξύ μίας πολύ αδύνατης γυναίκας που φτάνει στα όρια της ανορεξίας και μιας υπέρβαρης, χωρίς δεύτερη σκέψη προτιμούν τη… στρουμπουλή.

Οι γυναίκες πάντως από την πλευρά τους βρίσκονται υπό συνεχή «μάχη» με τον εαυτό τους. Ο λόγος: είτε πρόκειται για αδύνατα μοντέλα είτε με ηθοποιούς-πρότυπα με υπέροχες καμπύλες, η πίεση της ομορφιάς υπάρχει παντού.

Είναι χαρακτηριστικό πως οχτώ στις δέκα Ελληνίδες δηλώνουν πως η κοινωνία απαιτεί από τις ίδιες να φροντίζουν συνεχώς την εμφάνισή τους, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε εταιρεία ερευνών για λογαριασμό εταιρείας καλλυντικών. Επιπλέον πιστεύουν σε ποσοστό 66% πως οι εμφανίσιμες εκτιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, την ίδια όμως στιγμή μόλις πέντε στις εκατόν Ελληνίδες νιώθουν άνετα να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «όμορφη» για την περιγραφή της εξωτερικής τους εμφάνισης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι αναγνώστριες του παρόντος απαιτούν δημοψηφισμα απο τους άντρες αναγνώστες ως προς την αληθεία της αναρτήσεως....
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Αρχής γενομένης απο τον δημιουργό του blog...
Και να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα.....