Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Πολιτισμός ... σε τιμή ρεκόρ !!!


Τα περιττά κιλά φαίνεται, ότι δεν την εμπόδισαν να σπάσει το ρεκόρ! Ο λόγος για την παχουλή κυρία που απεικονίζεται στον πίνακα του εν ζωή ζωγράφου Λούσιαν Φρόιντ και φέρει τον τίτλο «Βenefits Supervisor Sleeping»ο οποίος δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη.
Ο αμύθητης πλέον αξίας πίνακας, που απεικονίζει μια παχουλή δημόσια υπάλληλο να κοιμάται πουλήθηκε έναντι 33,6 εκατ. ευρώ, τιμή- ρεκόρ για εν ζωή καλλιτέχνη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πριν από την δημοπρασία ο πίνακας αναμενόταν να φτάσει τα 22,06 εκατ. ευρώ, όμως τελικά πουλήθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.
Το προηγούμενο ρεκόρ το κατέχει ο Τζεφ Κουνς με το «Ηanging Ηeart (Μagenta/ Gold)», το οποίο είχε πουληθεί πέρυσι στην τιμή των 14,81 εκατ. ευρώ.
Ο πίνακας χρονολογείται από το 1995 και απεικονίζει μια παχουλή υπάλληλο από το Λονδίνο, την 51χρονη πλέον Σου Τίλεϊ, να κοιμάται γυμνή σε φθαρμένο καναπέ. Ο οίκος περιγράφει το έργο ως «ένα θαρραλέο και επιβλητικό παράδειγμα της δύναμης του ρεαλισμού του Φρόιντ».
Ο 85χρονος σήμερα Φρόιντ, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στον κόσμο. Γεννήθηκε το 1922 στο Βερολίνο και μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Βρετανία, το 1933, για να γλιτώσει από το ναζιστικό καθεστώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: