Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Μια προσβλητική ζυγαριά

Εκπλήξεις, κυρίως δυσάρεστες, επεφύλασσε σε όσους ήθελαν να μετρήσουν το βάρος τους, μια ζυγαριά που είχε τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Μελβούρνης την περίοδο των εορτών. Η ηλεκτρονική ζυγαριά που λειτουργούσε με κέρμα ξάφνιαζε όλους τους ανύποπτους περαστικούς, κυρίως τους παχουλούς, που ανέβαιναν πάνω της για να ζυγιστούν.

Ιδιαίτερα προσβλητικά ήταν τα "σχόλια" της, τα οποία εμφανίζονταν δίπλα στα αναγραφόμενα κιλά αυτού που ζυγιζόταν εκείνη τη στιγμή. Οργή κυρίευσε μια παχουλή κυρία που όταν ζυγίστηκε, διάβασε δίπλα στα κιλά της και το μήνυμα "ξεκουμπήσου παχύδερμο". Εκπληκτος έμεινε ένας άνδρας βάρους 80 κιλών που έλαβε το σχόλιο "Είσαι υπέρβαρος, λιγάκι χονδρούλης". Η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου απέσυρε άρον-άρον τη ζυγαριά, φυσικά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τα παράπονα των πελατών αλλά και των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου. "Τα σχόλια που τυπώνονται στη ζυγαριά είναι εξόχως δυσάρεστα και η ζυγαριά αποσύρθηκε και ελέγχεται από τη προμηθεύτρια εταιρία.

Μια πρώτη έρευνα δείχνει ότι κάποιος επιχείρησε να τροποποιήσει τα συνήθη μηνύματα της εορταστικής περιόδου όπως Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος", διευκρίνισε εκπρόσωπος της διοίκησης του εμπορικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: