Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Γίνετε μοντέλο από… γονίδιο!

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο ομάδα Αμερικανών επιστημόνων εντόπισε το γονίδιο των super μοντέλων που ελέγχει την δημιουργία του λίπους!

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπεύθυνο της έρευνας, Dr. Jonathan Graff, το συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάστηκε «skinny» υπάρχει σε κάθε ζωντανό οργανισμό και η μελέτη του ίσως οδηγήσει στην δημιουργία σκευάσματος για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Τα εργαστηριακά πειράματα έχουν δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναφέρεται ότι τα ποντίκια που κατά την διάρκεια της διαδικασίας ενισχύθηκαν με αποτελεσματικές εκδοχές του γονιδίου ήταν πολύ πιο αδύνατα από εκείνα που δεν υπέστησαν σε αυτήν.


Για την ακρίβεια, στο σώμα τους είχε παραμείνει μόνο το 1/3 του λίπους που συνίσταται στα κανονικά ποντίκια. Αυτό βέβαια αποτελεί μια εξαιρετική ελπίδα για τις παχύσαρκες γυναίκες, δεδομένου ότι αν υπολογίσει κανείς τα αντίστοιχα αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό θα διαπιστώσει πως τα ποσοστά του λίπους που σε μια μέση γυναίκα είναι περίπου 25% θα μπορούσε να μειωθεί σε ποσοστό έως και 9%.

Είναι λοιπόν σαφές πως τόσο οι ειδικοί όσο και οι… απανταχού γυναίκες περιμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την συνέχιση της έρευνας που αν μη τι άλλο θα δώσει την λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά και ελπίδα για την απόκτηση αναλογιών που μέχρι σήμερα θεωρείται μόνο ως «χάρισμα» των super μοντέλων! Υπομονή λοιπόν, τα καλύτερα… έρχονται…

Από τη Μελίνα Κατσαμά, Managing Editor του περιοδικού Prevention, αποκλειστικά για το myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: