Έχεις ακούσει επανειλημμένος για το πόσο βλαβερά είναι τα τράνς (υδρογονωμένα) λιπαρά που βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα προιόντα (μπισκότα, κρακεράκια, κρουασάν, κεικ και στα τηγανητά των φαστ φουντ). Ωστόσο υπάρχει και η κατηγορία των φυσικών τράνς λιπαρών. Αυτά τα λιπαρά βρίσκονται σε γαλακτοκομικά και στο μοσχάρι και φαίνεται οτι μπορούν να μας προστατεύσουν. Σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές, αυτά τα λιπαρά μειώνουν την παραγωγή ουσιών, που αποτελούνται απο λίπος και χοληστερόλη, τα οποία παρουσιάζονται στο λεπτό έντερο μετά απο ένα γεύμα. Αυτή η δράση μπορεί να προστατεύσει απο καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου