Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Η νέα χιλιετία θα είναι η εποχή των παχύσαρκων

Η παχυσαρκία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές της διατροφής στο δυτικό κόσμο. Η παχυσαρκία είναι μία ασθένεια που βρίσκεται σε άνοδο στις ανεπτυγμένες χώρες.
Η ΠΟΥ(Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) αναγνωρίζει την παχυσαρκία σαν ασθένεια παρούσα στις ανεπτυγμένες χώρες, η οποία πλήττει παιδιά και ενήλικες. 250 εκ. άνθρωποι στον κόσμο είναι παχύσαρκοι, ενήλικες και παιδιά.
Η παιδική παχυσαρκία είναι το σοβαρότερο πρόβλημα παγκόσμια. Υπολογίζεται ότι ένα στα επτά παιδιά στη Γαλλία, έχουν υπερβολικό βάρος. Είναι μια αντίδραση σε ένα αφύσικο περιβάλλον. Είναι τα παιδία της κόκα κόλα και του γρήγορου φαγητού κατά τον Hopisler.
Η παχυσαρκία πλήττει σήμερα τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού και είναι εκλυτικός παράγοντας για πολλές νόσους. Στις ΗΠΑ σήμερα το ποσοστό φτάνει το 35%, ενώ στη Βρετανία το ποσοστό διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία. Η νέα χιλιετία θα είναι η εποχή των παχύσαρκων, αν δεν γίνει σοβαρή πρόληψη. Το 2010 οι υπέρβαροι θα πλησιάζουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το 1/3 του πληθυσμού.

=========================
Πίσω και σας φάγαμε ... !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.